Knossos

Idag var vi på Knossos och checkade in hur Minoerna levde, som ligger tio minuter utanför Heraklion. Detta var en utflykt som Apollo anordnade och inte särskilt lyckad.

Blev upphämtade i tid och fortsatte med bussen till Rethymnon, där vi skulle hämta upp fler folk från andra hotell. Guiden informerade oss om att vi skulle stanna till på en taverna och för dem som ville kunde man köpa frukost eller bara något att dricka, medans busschauffören åkte och hämtade upp de andra som skulle med.
KUL, att jag och J redan hade stressat i oss frukost innan vi gick till busshållplatsen och ännu mera KUL att vi nu skulle få sitta här på denna lilla taverna och stirra ut över havet i 40 MINUTER!

Så vi köpte oss en dricka och satte oss vid ett bord i skuggan, där man kunde se vägen och havet. Efter typ tio minuter såg vi våran buss komma tillbaka och stanna några meter ifrån tavernan, slog på varningsblinkersen och sedan stod bussen bara där. Jag fattade ingenting, tyckte det var otroligt onödigt att vi skulle vänta här i 40 minuter om bussen står 5 meter bort....dessutom var den helt tom! Busschauffören slog av blinkersen och körde fram några meter, stannade och på med varningsblinkersen igen....men vad fan sysslar han med?

Det visade sig att det var något fel på den bussen så vi var tvungen att byta buss och inte hade han hämtat upp de andra som skulle med. Den glada nyheten var att vi kunde åka därifrån tjugo minuter tidigare....om alla hade stannat kvar och väntat vid tavernan istället för att traska iväg längs stranden. Så vi kom ändå inte iväg förrän tjugo i tio....efter 40 minuter då. Och eftersom vi fick byta buss så var den nya bussen tvungen att tankas och det tog ju en evighet, plus att det tog en evighet att åka runt i Rethymnon och plocka upp de andra som skulle med...vi som hade gått upp tidigt och stressat, helt i onödan.

Resten av resan kan jag summera med att vi skulle hämta upp en lokalguide...dötid...kom till Knossos en kvart senare än planerat och det resulterade till att guidningen inne på palatsen blev nerkortat och stressigt. Fick en halvtimma att gå runt själva och med en kvarts kö för att komma in och titta på orginalet av Kung Minos Tron (en trästol) blev det till att springa tillbaka till parkeringen där bussen stod.

Busstur ner till Heraklion, max tio minuters stadsguidning till kärnan av staden (helt onödig) och ca 1,5 timma för oss själva i staden. Åt någon halvtaskig macka, köpte en tallrik till föräldrarna och letade efter en toa till J i en halvtimma. Klart den sämsta apollo-utflykt jag har varit med om och jag brukar inte vara kinkig med sånt. Men det kostade 40 euro per person för att åka mestadels buss när Kalidos Travel bara tar 30 euro, alltså 10 euro dyrare för att guiden pratar svenska....kunde likaväl ha åkt dit på egen hand! Nästa gång.

Imorgon blir det vandring i Samaria-ravinen på 16 km och det förväntas ta mellan 4 och 8 timmar. Det skall bli otroligt spännande!

Natti natti, nu måste vi sova om vi ska orka med morgondagen....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0