Kan inte alla spindlar bara springa iväg och DÖÖÖÖ!!!!

Usch, vad äckligt det var i morse när jag kom hem från jobbet. Hade jobbat en lång natt och nyss ätit frukost med sambon. Vi sa hejdå och jag låste dörren. Gick sedan in i badrummet för att borsta tänderna och tvätta ansiktet och DÄR låg DEN, spindeljäveln! En svart klump mot den gråa plastmattan i duschen. Varför skulle jag se den innan jag hade gjort mig iordning?
                                     
                                         Spindel.                   Spindel.                  Spindel.

Jag böjde mig ner för att se om det verkligen var det jag trodde att det var och såg att den svarta klumpen hade långa äckliga ben. Usch!!!!! Stod och glodde på den i typ tio minuter, jag visste inte vad jag skulle göra! Sambon hade ju gått så han kunde inte ta bort den och jag tänkte absolut inte gå närmare än en halv meter. Usch!!!!
Gick in i sovrummet och skickade ett sms till sambon om läget, men vad jag hade tänkt att han skulle göra från så långt håll det vet jag icke. När jag sedan gick tillbaka till badrummet var den inte kvar på samma ställe och jag fick panik. Började titta runt omkring mig och tänkte att nu sitter väl jäveln över huvudet på mig! Men den hade bara flyttat sig till hörnet av duschen och jag började fundera på om jag skulle försöka fånga den, för jag måste ju göra iordning mig innan jag lägger mig och sover. Hann inte fundera länge förrän spindelfan hade gömt sig bakom duschdraperiet, dum som jag är så ryckte jag i draperiet och spindeln började gå mot handfatet och toaletten. Bra gjort! Det är ju där den inte skall vara för då kan jag ju inte borsta mina tänder mm.

Det hela slutade med att spindeln gömde sig bakom toaletten och jag gick o lade mig utan att göra någonting. Vad fan skulle jag annars göra? Tänkte inte stå där och fixa mig när jag vet att det finns ett äckligt kryp mindre än en meter ifrån mig, som heller inte står still på samma plats.

Sov ganska dåligt, inbillade mig hela tiden att det kröp spindlar i sängen och det kliade på kroppen som att de hade gått på mig. Usch! Gick upp vid tolv-tiden för att gå på toa och då var spindeln inte kvar. Jag såg den inte iallafall och det var lite läskigt, för jag vet att den måste vara någonstans på toaletten eller i lägenheten. Vad jag vet så kan inte spindlar öppna dörrar eller fönster.
Min sambo berättade för mig en gång att han hade släppt ut en spindel från lägenheten som suttit i handduken i badrummet. UUUUUSSSCCCH! När han skulle torka sina händer så trillade äckelfan ner från handduken och det var så han upptäckte den!! Tänk om det hade varit JAG som torkat mina händer med den handduken!? Jag hade fan svimmat!!!!!

Jag sov lite bättre efter det, fastän spindeln hade gått upp i rök, och vaknade tjugo över två med huvudvärk. Denna gången gick jag steget längre och tvättade mitt ansikte i badrummet fastän att spindelfan kanske var där någonstans.

Jaja, man kan ju inte sluta leva bara för att ett litet kryp har bestämt sig för att barrikera ens badrum, eller hur!?
Nu hade jag tänkt att åka till blomsterlandet och köpa lite blommor som jag sedan skall plantera ut, men vädret ser lite halvtrist ut. Jag väntar nog tills imorgon. Har fortfarande huvudvärk och ikväll skall jag ju gå till gymmet så jag måste nog ta det lite lugnt nu.

Tingeling....

Summering av veckan som gått

Det har inte hänt så mycket denna veckan så jag har inte haft något att skriva om i bloggen. Lönen kom i onsdags och det är ju alltid kul. Vi fick lite extra denna månaden för vi hade presterat bra 2008, så jag tog mig en shoppingtur i tisdags och fredags. Hittade äntligen ett par nya sneakers...TJOHOOO!!!  Det blev ett par liknande som jag har nu, fast Lacoste istället, mkt sköna att ha på sig och ganska snygga...eller vad tycks?

                     

Köpte lite påsksaker också...två skålar för godis, en tupp och en hare...en godisskål till med lock, man lyfter på huvudet på kaninen. Tyckte att den var lite kul! Köpte några kaniner oxå, typ påskpynt, som jag skall placera ut i lilla lägenheten. Vad gör man inte för att få lite påskkänsla? Påsken var mkt roligare när man var liten, men jag försöker desperat hänga kvar i traditionen. Trots att jag egentligen har tappat påskkänslan för längesedan.

                        

Var på gymmet med min arbetskompis Radmila i tisdags och torsdags och det var så otroligt skönt efteråt. Det känns alltid som att man har gjort något bra och som att man har lyckats bli av med lite onödigt fett på magen...hahaha. Men jag vet att det finns mycket kvar att ta av...=)
Har lyckats röra på mig otroligt mycket denna veckan och det är jag jättestolt över!!! Jag, soffpotatisen, som annars gärna ligger och kollar på tv eller sitter vid datorn...mest tv blir det =) Var ute och gick i måndags och onsdags och gick till gymmet med min sambo på kvällen i fredags. Så nu sitter jag här o slappar...det är jag värd!

Igår (lördag) åkte vi in till stan på förmiddagen. På kvällen var vi bjudna till en födelsefest hos en klasskompis till min sambo. Hon hade ingen aning om att det skulle bli fest hos henne och hennes kille hade sagt att de skulle ta en tur med Ålandsfärjan....sen så hade hon pratat med en annan klasskompis till min sambo och sagt att hon trodde att hennes kille skulle fira till henne....Surprise surprise, här kommer vi istället! Lite taskigt kanske, men som tur var så ville hon inte förlova sig riktigt i denna stund =)
Som sagt så åkte vi inte till stan på jakt efter något som min sambo skulle ha på sig och jag letade efter mina sneakers, en cardigan till kvällen....och jag hittade inte min förbaskade nagelfil så jag behövde en ny!
Jag visste på ett ungefär vilka skor jag ville ha, för jag hade provat dem på Johanssons i Allum. Men där hade de bara storlek 37 och det var för stort. Vi började på Johanssons i Olskroken och det tog typ tjugo minuter att ta sig dit för spårvagnarna gick inte. Därför skulle typ alla åka 17 bussen och det var mycket bilar ute.
Inga 36:or där så vi drog vidare in till centrum. Gick till Johanssons vid kompassen men där fanns inga 36:or ute i affären, orkade inte fråga om de hade på lagret så vi gick vidare till den andra Jo vid Biopalatset. Där hade de inte heller någon 36:a ute, så jag frågade om de hade någon på lagret denna gången. Det hade de självklart inte, men expediten sa att Jo vid kompassen har det, så det var bara att gå tillbaka. Om jag bara hade frågat från början så hade vi inte behövt gå fram och tillbaka =) by the way...det var otroligt mkt folk i stan denna lönehelg..och självklart bestämde vi oss för att åka in och sammansluta oss med dem, otroligt korkat!

Väl hemma gick sambon och köpte Thaimat, för vi hade inte så mkt tid på oss att fixa och äta maten. Det gick snabbare så här. Ganska gott, men jag börjar tröttna på thaimat...ialllafall denna thaimat runt hörnet.
Jag gjorde mig iordning och denna gången hade jag ganska gott om tid, för jag hade förberett kläderna innan. Annars brukar det alltid bli så att jag har ett hum om vad jag vill ha på mig innan. När jag väl tar på mig det så blir jag långt ifrån nöjd och börjar rota igenom garderoben för att sedan utbrista att jag inte har något att ha på mig mig. Inte denna gången, men jag var inte helt nöjd för klänningen jag valde åkte ner vid bysten hela tiden och jag hade ingen lust att flasha boobsen för alla. Försökte dra ner banden på baksidan så att de sträcktes lite, hjälpte dock inte för då blev klänningen långre på baksidan och det såg inte snyggt ut. Försökte att ha en schal men det såg dumt ut så det slutade med att jag bytte till en annan klänning. Blev ganska nöjd.

Vi tog bussen till svingeln, där födelsedagsbarnet N bor, och mötte upp några andra klasskompisar. Jag var lite nervös, det är jag alltid när jag träffar personer jag inte känner. Vet inte varför, men det är väl en släng av social fobi kanske.
De bodde i en etta (oxå studentlägenhet) och den var jättemysig. Köket och vardagsrummet var typ som ett rum och så fanns det en sovalkov. Lägenheten var otroligt rymlig och öppen för att vara en etta och sovalkoven verkade mysig. Vi var typ 15-16 personer och de hade en stor och rymlig soffa som jag och sambon lade beslag på direkt. En sån soffa vill jag ha, synd bara att den inte får plats hemma hos oss. Alla fick ju inte plats i soffan så resten fick stå eller sitta på golvet, hahaha inte vi =) ...men det kändes inte trångt ändå. Vi drack gott, lite lullig blev man ju, och sambons klasskamrater var jättetrevliga.
Runt tolv, halv ett frågade N:s kille om vi ville hänga med ut på krogen och vi tänkte att det kanske kunde vara kul, så vi hängde på. Tog bussen från svingeln till drottningtorget, för det gick ju inga spårvagnar till eller ifrån svingeln som ni redan vet. Efter att ha röstat om var vi skulle gå så valde majoriteten att gå till Nefirtiti, så vi åkte till grönsakstorget och ställde oss i den långa krogkön. Framför oss stod det några värmlänningar som glatt sjöng pojkbandslåtar för några av tjejerna i vårt gäng. Det blev ett battle mellan dem, lite småkul =) Väl inne så kollade inte vakten på mitt körkort ens....BUUUÄÄÄ, har jag redan blivit så gammal!!!!

                 

Nåja, vi hängde av oss jackorna, gick till baren och köpte något att dricka. Just denna kvällen spelades det anonym 70-tals musik och jag visste för sjutton inte hur jag skulle dansa till detta! Nä, musiken sög, men man gjorde sitt bästa av det och hade kul ändå! Stannade inte så länge för N blev lite dålig och ville gå hem, så vi hängde på. Ska jag gå till den klubben igen så MÅSTE jag kolla upp vad de skall spela för musik innan jag betalar inträdet!
Men det var otroligt kul igår! Jag har inte haft så kul på jättelänge, tur att jag beslöt mig för att följa med. Jag var lite tveksam först, social fobi ni vet! Men sambon övertalade mig.

Nu måste jag göra mig iordning för jag skall snart gå till jobbet. Så glöm inte ändra klockan....nu är sommaren här...sommartid iallafall!

Tandvården är hycklare, men min tandläkare är snäll...

Idag har jag varit hos tandläkaren och oboy vad paff jag blev när jag fick höra vad det skulle kosta. Efter rabatten på 300kr fick jag betala 680kr för: 

                      ♥ 4 st röntgen bilder
                      ♥ lite petande på mitt tandkött och konstaterande att det blöder lätt
                      ♥ lite pill för att ta bort tandsten
                      ♥ lite socialt kallprat
                      ♥ och till slut lite kletande av bananlack (som visserligen smakar gott)

Förra året när jag var hos tandläkaren, fast hos en annan tandläkare på samma vårdcentral, kostade undersökningen under femhundralappen och då gjorde hon mkt mer. Det fanns ingen rabatt då, men ändå gick det på betydligt mindre än det gjorde denna gången. Hade man inte beslutat att införa rabatt på tandvård så skulle alltså mitt tandläkarbesök idag gått på över 900kr. Det verkar som om de har passat på att höja priserna REJÄLT eftersom folk ändå får 300kr rabatt. Är det ingen annan än jag som har märkt detta? Eller är det bara ingen som säger ngt? När man sedan har fyllt trettio då får man bara 150kr rabatt på sitt besök...vadå åldersdiskriminering?!

Sedan har de mage att erbjuda mig en tandvårdsfösäkring på 85kr i månaden. Snabbt räknat så blir det runt 1500kr på 1,5 år och nu skulle jag har betalat runt tusenlappen för 1,5 år. De försöker bara blåsa mig! Jag har aldrig haft några hål...peppar peppar...och nu hade jag mkt mindre tandsten än jag brukar....så varför skulle jag betala 500kr extra till tandvården som jag aldrig kommer att utnyttja. Och skulle jag nu för oturens skull åka på ett hål så är det väl bara att betala...nu skall jag ABSOLUT ta hand om mina tänder, för de skall inte få några extra pengar av mig. Så j-la mkt skatt som jag betalar!!!

Åkte hem och bytte om till träningskläder, satte mig i bilen och körde mot Bohus. Det var så fint väder ute att jag kände för att gå ut och gå i mina gamla skogar uppe i Bohushöjd. En vanlig förmiddag i Skatås eller vid Härlanda Tjärn hade jag knööt mig förbi 50-60 personer och hela tiden behövt anpassa mig efter deras gång- eller springtempo.
Nu idag så orkade jag inte med detta utan ville gå för mig själv, lyssna på musik och njuta av solskenet. Därför tog jag bilen till Bohus och gick i motionsslingan där. Stötte på max tre par som var ute och gick, en gubbe och en tjej som sprang och allt inom loppet av 1,5 timma. Det var ganska dött där och så otroligt skönt! Jag älskar att gå för mig själv och tänka, lyssna på bara min musik (ingen annans kackel) och bara vara liksom.

Jag såg årets första citronfjäril också, men jag hann dock inte ta ngn bild. Här nedan kommer lite dokumentation av upplevelserna idag i Bohus....Tingeling Tingeling



Här ser man motionsslingan till höger när man står på parkeringsplatsen



På väg in i skogen, på nya äventyr...



Nu har jag gått fyra varv a.k.a. runt 13000 steg och är på väg mot gamla bettan, som var lite kinkig idag.


Slapp efter en 6-dagars arbetsvecka

Äntligen är jag ledig efter en lång vecka. Jobbade 12 timmar igår med en massa strul och det var ganska jobbigt. Men jag stod ut för det var den sista lördagen som jag jobbar 12 timmar, på ett tag i alla fall. Finanskrisen, ni vet.
Nu går vi ner i arbetstid och den sammanlagda arbetstiden för hela april blir 8 arbetsdagar. Lite skönt faktiskt, men vi är ändå oroliga för våra jobb. Vad som händer får vi väl se efter semestern, för det är sagt att det inte kommer att ske något varsel innan semestern. Och det får man väl lita på. Eller?

Har inte skrivit på ett tag i min blogg, för jag har grubblat över en del saker som att studera och hur min situation på jobbet är. Yngst i skiftlaget = minst erfarenhet, inte så mkt kompetens och att ständigt bli ifrågasatt. Det finns alltid någon som kan saker bättre och hävdar att de vet mest. Otroligt jobbigt! Men så är det. Man kan säga att detta genererar en hel del osäkerhet hos mig. Och nu orkar jag inte mer! Jag ser och hör allt, jag har paraboler till öron även om folk kanske inte tror det =). Och efter det skaffar jag mig egna åsikter om samhället, folk runt omkring mig och jobbet. Allt jag sett och hört om folk i min omgivning, har gett mig en bild av hur folk är och jag försöker att skita i sådana som gör mig osäker, frustrerad och ibland dumförklarar mig. Det är dock inte alltid så lätt. Min pappa har förklarat för mig att man skall göra sitt jobb, sitt bästa, och bara gå därifrån och skita i folk som beter sig dåligt. Om han lyckas, då kan jag det också. Mitt nya motto!

Idag hade jag sovmorgon till 10 och det behövde jag efter att ha jobbat sex dagar i streck. Kände mig ganska pigg när jag gick upp men när jag skulle gå till gymmet fick jag plötsligt huvudvärk. Jag kände mig typ bakfull utan att ha druckit något. Jag skojade med min sambo och sa att jag var bakfull från jobbet. To much work!
Efter gymmet gick vi ett tag på Allum och ICA Maxi. Ganska kul att gå omkring och titta på alla möjliga saker. De har ju nästan allt där, men inte mitt schampo =(
Åkte hem igen och lagade till Tacos. Det var längesen vi åt det och gud så gott det var!!! Tittade på The Big Bang Theory och nu har vi inga mer avsnitt =(
Åt glass (Ben and Jerrys) och tittade på Seven Pounds med Will Smith innan det var dags att gå och nanna. Imorgon skall jag till tandläkaren...JIPPIIEE! Kunde inte komma lägligare, precis dagarna innan lönen. Sparkontot nästa, för jag handlade mat idag för mina sista slantar....godnatt!!

Mina påskkort

                          
    
                    

                            


Klicka på bilderna om ni vill att de skall bli större.





Blåste nästan bort därute i skogen!

Jag lyckades masa iväg mig till gymmet igår trots allt och det var otroligt mkt folk. Hatar att gå till Kristinedal när det är så mkt folk...först får man trängas och krypköra på parkeringen i hopp om att där någonstans finns en ledig parkeringsplats. Sedan skall man trängas med hundra damer i alla åldrar i omklädesrummet, för att sedan öppna dörren till gymsalen och leta efter ett ledigt löpband.

Jag vet att alla skall träna efter jobbet och att ALLA har ett dagtidsjobb från 8-16, så därför brukar jag vara smart och gå till gymmet vid halv åtta på kvällen. Då har de flesta gått hem och det finns mer syre i lokalen till mig. Eller direkt efter jobbet vid tvåtiden, för då är det inte så många som har slutat.
Men just igår var jag inte smart! Jag brukar gå och träna med min sambo och han brukar möta upp en gammal kompis där. Sambon hade bestämt att han skulle möta sin kompis klockan halv sju, en timma tidigare än vi brukar träna. Jag tänkte inte mer på det utan följde med utan några som helst protester. Dock blev jag påmind om varför jag inte tränar så tidigt. Så fort jag kom på raksträckan bredvid Kristinedals parkering och såg alla parkerade bilar fattade jag att jag hade gjort ett stort misstag. Klämde in mig mellan två bilar och hoppades att de skulle ha åkt innan jag skulle åka hem. En av de värsta sakerna jag vet är att köra och framförallt backa på en parkering full med bilar och folk. Man ser ju så jäkla dåligt!

Gick till omklädesrummet längst bort eftersom jag vet att det inte är så många som vet om att det omklädesrummet finns. När jag öppnade dörren såg jag att de hade renoverat där inne och det fanns bara en bänk som knappt två personer skulle få plats på. Mycket hade hänt på tre ynka veckor. Dock hade jag tur, för det var bara jag där inne. Bytte om och gick in i den fullknökade gymsalen och GUD vilken dålig luft det var där inne. Det finns ju inget bra ventilationssystem där inne överhuvudtaget och på sommaren öppnar de bara fönstren så man står och träna i drag. Inte kul! Tränade på löpbandet och de vanliga maskinerna. Det kändes verkligen i kroppen att man hade haft ett uppehåll i träningen och jag var helt slut när jag var klar!
Väl inne i omklädesrummet igen och nu var jag inte ensam. Det var en annan kvinna där, men som tur var så var hon nästan klar. Behövde bara vänta i typ fem minuter innan jag kunde erövra den enda bänken i rummet. Duschade och stack snabbt hem för att äta kvällsmat och fortsätta kolla ikapp Lost.

Hade sovmorgon idag. Jag gick upp klockan sju, för idag skulle nästan alla på mitt skift gå på en kvalitetskurs på skolan och började därför klockan halv nio på morgonen. Det var väldigt skönt att sova längre, men jag lade mig ju senare igår, så det blev väl inte mer sömn för det. Kände mig till och med tröttare idag på kursen än när jag jobbar och börjar klockan sex på morgonen. Konstigt! Det måste vara det att man sitter still, mest kollar på bilder och lyssnar på läraren. Man sitter och koncentrerar både ögon och hjärna för länge tror jag, fastän vi ändå fick några bensträckare. Men det var ju så länge sen man gick i skolan så man är väl inte van. Det måste vara det!
Kursen kunde inte vara mer tråkigare än den var. Han som hade kursen var inte särskilt pedagogiskt lagd, han pratade snabbt, hoppade mellan powerpoint-bilder och "det här behöver ni inte kunna" var en fras han uttnyttjade ofta. Han var nog inte så van vid att hålla föredrag för grupper, nervös samt svor lite för sig själv när han gjorde fel med datorn (som hände ofta). Annars var han rätt trevlig och så om man måste säga något positivt. Slöseri med pengar och tid tycker jag, men vi fick ju iallafall gratis mat som var ok.

Kom hem lite tidigare än väntat och bestämde mig för att ta en promenad i det vackra vårvädret, som har bestämt sig för att stanna några dagar till. Bytte om till bekvämare kläder och stod och valde mellan den svarta, lite tjockare jackan eller en tunnare vårjacka. Solen sken ju och termometer visade åtta plusgrader men jag tog ändå den svarta jackan, för jag hatar att frysa. Och det gör jag så lätt.
Gick ut och när jag rundade hörnet på huset fick jag en iskall vind i fejset. Tur att jag tog den tjockare jackan, det blåste ju storm ute på vissa ställen. Konstigt väder vi har. Gick runt Härlanda Tjärn och där var det ganska varmt och gott för årstiden. Det satt några pensionärer men sin hund och solade vid badplatsen. Mysigt, så vill jag ha det när jag blir gammal!
Men när jag vände hem igen fick jag vinden i fejset igen och nu var den ännu kallare. Det blåste så hårt att jag stannade upp en stund. Det var en riktig havsvind. Hoppas inte jag blir sjuk eller får öroninflammation. Varför måste det alltid blåsa när det är soligt ute. Det är samma på sommaren! Är det fint väder ute så blåser man bort och man kan ju absolut inte fixa håret en sån här dag, för då blåser ju frisyren åt Haparanda...hahaha.

Det kanske är dags att börja kurera sig mot pollensäsongen...men nu skall jag ta lite kort som jag kan lägga upp här sedan...

Idag har våren kommit...

...men var den här på en kvick visit eller har den kommit för att stanna? Härligt med lite sol.

Lade mig vid 02.30 igår för jag var uppe och väntade på min sambo, det är ju så tråkigt att gå o lägga sig själv. Iallafall ensamt! Detta resulterade i att "godmorgon" för mig var klockan halv tolv på förmiddagen idag =) Fixade mig en kopp grönt te och läste lite reklam. Väntade på att sambon skulle åka hem till sina föräldrar innan jag gick ut på en långpromenad i det härliga vårvädret.

Synd bara att man aldrig får vara ensam ute i naturen när det är fint väder. Jag bor nära naturen och motionsslingor där folk går stavgång, bara promenerar i par eller grupper, springer, cyklar, åker rullskidor och rastar sina hundar. Så skall man göra som jag brukar, hålla en ganska rask takt, får man slå sig fram bland alla pensionärer med sina stavar och de andra som springer och går. OCH! Det är alltid jag som flyttar på mig! Det spelar ingen roll om det är äldre eller unga personer som kommer emot mig på vägen, jag får alltid flytta på mig. Det har hänt flera gånger att jag går ensam på vägen när det kommer en löpare mot mig. Vi är ensamma båda två på en 2,5 m bred väg. Trots detta skall den personen som springer förbi mig alltid springa så nära mig som möjligt. Va fan han/hon kan väl hålla ut åt andra hållet. Det finns faktiskt två vägrenar på en väg!!!!

Det var i alla fall skönt att komma ut lite. Har suttit inne och inte rört på mig så mycket de senaste dagarna. Man blir lite försoffad och lat, framför allt känns det som att allt blir större. Magen, rumpan, lår, armar och till och med lite rundare i ansiktet...jag kanske inbillar mig. Eller så är det skuldkänslorna, för att man borde röra på sig men inte gör det ,som planterar dessa tankar i mitt huvud!?

Imorgon skall jag försöka tvätta och sedan masa mig iväg till gymmet. Det var ett tag sedan jag var där, så det är väl dags nu innan jag degar ihop totalt.

Bye bye, för nu skall jag fortsätta att kolla i kapp Lost.

Fel låt vann!

Gick hem tidigare från scrapmarathonet för att se på finalen i melodifestivalen. Tack gode gud för att denna långdragna, svenska tävling är över. Fel låt vann dock, men den går att lyssna på. Jag skall nog kunna lära mig att gilla den och om några veckor går jag nog runt och diggar till opera by Fredrik Kempe via Malena. Jag gillar Fredrik Kempes musik annars men i denna låt hör man ju inte vad hon sjunger.
Trodde först att det skulle bli en tråkig tävling, men när de visade alla låtar igen så fick jag några favoriter. Hejjade på följande:

1. E.M.D - Baby Goodbye  (äkta schlager trots att det bara är Danny som kan sjunga i E.M.D.)

2. Alcazar - Stay the night  (riktig bra dans låt)

3. Agnes -  love love love  (lärt mig tycka om denna låt trots att hon sjunger falskt ibland)

4. Malena Ehrnman - La voix  (låten är ju ganska bra trots att man inte hör vad hon sjunger)

Just nu lyssnar jag på U2 och blir mer och mer sugen på att gå och se dem. Har gillat några få låtar av dem innan men aldrig riktigt varit ett fan. En del bra låtar på deras senaste skiva och det hade varit spännande att se dem live. Men min sambo vill vänta lite innan vi köper några biljetter. Han tror att folk skall få förhinder när det närmar sig konserten i sommar och sälja dem då. Och jag får väl lita på honom. Trots att det finns en hel del biljetter kvar ute att köpa, bara man vet var man skall leta.

Det var roligt på scrapmarathonet och jag hann göra sju av åtta påskkort nästan klara. Hinner dock inte ta kort på den och lägga upp dem idag, men kanske imorgon.
Vi fikade några gånger och tanterna berättade lite roliga historier/upplevelser. Min arbetskompis Anette gör jättegoda bullar och kakor, som hon även säljer. Hon hade lagat en jättegod middag till oss, tacogratäng kan man kalla det. Tacochips i botten, köttbärs i mitten och tacochips + ost ovanpå, tillagat i ugnen. Tsatsiki till det och det blir smaskens, till sista slicken...=) Hennes hund var med och tittade bedjande på oss "Snälla tappa något på golvet"  sa hans mörka ögon. Han är stor och gosig, lägger huvudet på bordet och tittar på oss som äter.

Alla tvättider var upptagna imorgon så jag får gå med smutsiga kläder en dag till....hahaha....Sayonara!

Scrapmarathon

Godmorgon!

Idag hade jag planerat att jag skulle hinna tvätta och gå en promenad innan jag åker till min arbetskompis på Scrapmarathon. Men icke sa nicke!
Kom hem från jobbet halv elva igår kväll och satt uppe och kollade på The Big Bang Theory med min sambo. Somnade sedan på soffan och vaknade igen klockan halv två på natten. Gick på toa, borstade tänderna och la mig sedan till rätta i sängen för att sova igen =) Tycker det är jätte konstigt att jag inte kom upp i tid idag för att hinna göra det jag skulle, eller hur?
Idag har jag iallafall hunnit med frukost och två avsnitt av Lost. Ligger efter, så jag måste komma ifatt innan de börjar sända de nya avsnitten. Skall snart göra mig iordning för att åka på scrapmarathon. Kanske hinner jag lägga upp några bilder ikväll på vad jag har lyckats åstadkomma under de tolvtimmarna.


Jag vet vad jag gjorde iförrgår...och igår...och idag

Har ringt och suttit i kö på ticnet.se i över en timma nu, så nu ger jag nog upp. Det var som jag trodde...många vill ha biljetter till U2. Har man tur så kanske de släpper en konsert till och då skall jag köa!

Tog ledigt från jobbet i onsdags för att åka på öppet hus på SLU i Skara. De har ett högskoleprogram där som jag är intresserad av. Gick upp klockan fem på morgonen, åt frukost och gjorde mig iordning och tog bussen tio över sex in till Gbg. Tåget skulle gå 06.57 så vi gick in på Tidpunkten och köpte oss ett varsitt "Regionen-Runt"-kort, ganska smart för det kostade bara 240kr och gällde i hela västra götalands regionen, på alla tåg utom x2000 och i 24 timmar. Om man skall åka mycket på 24 timmar inom regionen så är det verkligen billigt.
Tåget gick mot Falköping och sedan tog vi buss 203 mot Skara. Vi var framme klockan nio och öppet hus skulle börja klockan tio, så vi skulle haft gott om tid att ströva omkring i den lilla, mysiga staden. Men det snöade och blåste där så det var ganska kallt jämfört med Gbg. Vi gick raka vägen mot Campus och satte oss i Undervisningshuset och läste GP istället.

Det kom mycket folk och mestadels gymnasieelever, en hel del från naturbruksgymnasium från Karlstad och Sala. Vi satt först i aulan på Undervisningshuset och lyssnade på info om SLU, studentkåren, boende mm. Till sist skulle två lärare från Etologi och Djurskydds-programmet komma fram och prata. Jag har nämligen gått och funderat över detta programmet ett antal år nu, men aldrig fått tummen ur att göra något åt det. De berättade mycket intressanta saker och jag kände bara att det skulle vara SÅÅÅÅÅÅÅÅ KUUUUUL att gå där och studera och sedan arbeta med det i framtiden. Jag vet dock inte vad jag har för poäng i slutbetyg från gymnasiet, för jag har förlagt mina betyg någonstans i lägenheten. Jobbigt!!!! Förra året var man tvungen att ha 17,5 i slutbetyg för att komma in och det känns ganska högt.

När vi kom hem till Göteborg igen så gick jag och min sambo och letade efter betygen i förrådet. Vi sprättade upp alla flyttkartonger men lyckades inte hitta dem. Gick tillbaka till lägenheten och letade igenom alla tänkbara platser, där vi förvarar papper som skall sparas, och alla otänkbara platser också. Inget spår av mina betyg någonstans och jag är helt säker på att jag såg dem för några månader sedan!

Orkade inte lägga mer energi på detta för tillfället och åkte hem till mina föräldrar i Sjövik istället. Jag skulle vara hundvakt på förmiddagen innan det var dags att åka till jobbet. Tre hundar i olika storlekar behövde matas, rastas och få lite kärlek...en tax på 14 år, en hygenstövare på 5 år och en liten valp på ca 4 månader, som vill bita i allt och allas händer =) Till exempel så när jag var ute med taxen, för jag orkar inte gå ut med tre hundar samtidigt, så hade valpen rivit och tuggat sönder ett gäng tidningar som låg över hela hallen...det lilla busfröet! Ja ja, det var bara att städa upp all den röran och sedan bege sig till jobbet. Väl på väg så började det snöa små snöflingor och ju närmare jobbet jag kom desto större flingor föll, ganska konstigt eftersom jag åkte närmare stan och det borde vara varmare där. Det är inte ofta man får mer snö i stan än på landet.

Jobbet var som vanligt, känns inte som jag missat mycket...mer än att vi körde alla våra flöden och det har vi inte gjort sen i januari. Kanske, kanske, är det på väg att plana ut eller vända lite uppåt. Vi får väl hoppas att denna finanskris är över snart...fick ett mms av sambon...han hittade mina betyg när han letade i förrådet igen. Vad glad jag blev när jag läste det mms:et....som dock skulle övergå i gråt när jag sedan kom hem.
Vid arbetsdagens slut skottade jag fram bilen på parkeringen utanför jobbet och körde hem min arbetskompis. Sedan körde jag hem, parkerade min bil i garaget och gick mot lägenheten.
Mötte min sambo som hade kollat upp vad jag hade för slutpoäng från gymnasiet...och de skulle inte räcka för att komma in på det programmet som jag äntligen hade bestämt mig för att söka =(...trots att jag förra året hade kämpat med att läsa biologi B, för det saknades i mina betyg. Man kan inte beskriva den hopplösa känslan jag kände. Jag trodde att jag hade bättre betyg! Har jag kämpat mig igenom 3 år på ett gymnasium som sög och klasskompisar som inte alls var intresserade av att få några betyg alls. Har jag kämpat mig igenom ämnen som var tråkiga och ointressanta för ingenting. Har jag varit deprimerad i 3 år i onödan. Varför skulle jag läsa många fler ämnen än de vanliga gymnasierna för att sedan bara kunna jobba på golvet. Kan någon säga mig vad meningen med detta är??? Känner mig så dålig, trots att jag bara hade några G av ett tjugotal ämnen. Får väl söka ändå, det finns ju fortfarande en pyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepytte liten chans att jag kommer in. Antagningspoängen är ju inte samma varje år.
17,5 eller 1,2 på högskoleprovet som det också är försent att söka till. Hade jag räknat ihop mina poäng tidigare hade jag kunnat anmäla mig till att göra högskoleprovet och försöka få 1,2. Eller hade jag sökt till högskolan några år tidigare hade jag kanske haft större chans att komma in då antagningspoängen var mycket lägre.
Jag kan sammanfatta detta med:

GUD VAD JAG ÄR ARG PÅ MIG SJÄLV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej mitt vinterland!

Godmorgon, det tog emot att gå upp så här tidigt =) Sitter just nu och förbereder mig på att försöka köpa U2-biljetter. De släpps om 6 minuter, men det kommer vara så många som vill åt dem, så jag räknar inte med att få några. Orkade dock inte köa idag som jag gjorde till Madonna. För det var så jäkla kallt då, jag förfrös mina tår och det tog många dagar innan jag fick tillbaka min känsel i dem. Dessutom så är det rena vintern ute, vilken månad är det egentligen? Mars säger de flesta men det skulle lika gärna kunna vara december. Jag fick skotta fram bilen igår när jag skulle åka hem från jobbet =)
2 minuter kvar...sitter här framför datorn och lyssnar på T.I. och Justin Timberlake´slåt "Dead and gone"...en mycket bra låt. Jag har inte ens hunnit äta frukost än....1 minut kvar...

hejdå så länge!

Välkommen till min nya blogg!

Hej, jag är en tjej på 23 år som känner mig fast mellan 20 och 30, därav namnet på min blogg. Här kommer ni kunna läsa om utmaningar och problem som jag vill, eller tvingas till att lösa, samt en massa blaha =)

Jag gillar att vara ute och promenera i naturen, försöker gå till gymmet regelbundet (uppehåll just nu men börjar igen nästa vecka), gillar att scrappa o pyssla, titta på film med mera med mera...kanske delar jag med mig med mina hobbies om jag är på humör någon gång. Man vet aldrig.

Nu ska sambon sova, han har en rolig tenta imorgon, så jag måste stänga av datorn.

Men välkommen till min blogg!


RSS 2.0