U2 i kväll

Så idag är det dags för U2-konsert på Ullevi och vädret ser ju inte så lockande ut. Men SMHI har lovat solsken till kvällen, så jag hoppas att de har spått rätt...det blir ju lite blött annars, för J trodde inte att vi satt under tak och jag äger ingen regnjacka ännu =(

Är på väg ut och "Powerwalka" lite, första gången efter Grekland i så fall, men jag har liksom ingen lust när det regnar. Den vanan som jag byggde upp innan vi reste (träna på gym och powerwalka) är som bortblåst nu. Har desperat försökt att hitta tillbaka hela veckan...men det är SUPERSVÅRT! Att vädret är som det är hjälper inte precis.

Sedan är det tänkt att jag ska diska lite, hämta det jäkla paketet som har legat och väntat på mig i nästan en och en halv vecka och sedan åka till Allum och leta efter något att ha på mig i kväll. Är på jakt efter någon slags tunika att ha över mina jeansfärgade leggings...men jag får väl se vad affärerna har att bjuda på =)

Vi såg ju den senaste Harry Potter-filmen igår och den var lika bra som de andra. J tyckte att det var den bästa filmen av alla Harry Potter-filmerna, men jag vet inte...tycker att alla filmer är lika bra.
Det är ganska sällsynt för en uppföljare faktiskt. För andra eller tredje filmen är oftast sämre...som att filmbolagen har hafsat ihop en fortsättning för att kunna tjäna mer pengar...istället för att lägga ner tid och pengar på en bra handling, så gör de en film som går att titta på en gång, för man vill oftast inte se dem igen.

Det är därför det är så kul att gå och se en Harry Potter-film på bio, för man vet att man får det som man betalar för. Du behöver inte ens fundera på om filmen är bra eller dålig när du ska boka dina biljetter, för filmen kommer att vara sevärd. Istället kan man ägna tankarna åt att fundera på vad filmen kommer handla om och hur Harry än en gång ska rädda sig själv och sina vänner =)  Det är alltid ett nöje att gå och se en Harry Potter-film.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och hoppa i gympadojjorna. Det regnar inte så mycket nu heller, så det är bäst att passa på. Men paraplyet åker med ändå =)

Solen skiner...jippie

För tre-fyra timmar sedan kom en jäkla skur...stackars mina blommor på uteplatsen, de badar i sina krukor. Rena jordsoppan! Borde kanske flytta in dem under taket i några dagar...orka.

Men nu skiner solen och på himlen syns bara några vita moln. Synd att det är lite kyligt, men man kan ju inte få allt =)

Tvättat alla smutsiga kläder från Grekland idag. Fick t.o.m. tummen ur ändan och rensade min garderob från kläder som bara hänger där och samlar damm. Det känns så skönt, för nu får jag mer plats för mina höstkläder som jag har beställt från H&M...hahaha...vad hände med att spara? Ibland får man unna sig något och igår var en sådan dag...det och att jag var så deprimerad, var tvungen att tröstshoppa lite.

Bokade nyss biobiljetter till den senaste Harry Potter-filmen. På torsdag får vi se om den är något att ha, men det tror jag. Hittills har jag inte blivit besviken på någon av Harry Potter-filmerna. Kul, ska det bli!

Nu ska jag titta på Harry Potter och Fenixorden och äta Ben & Jerrys glass...mmm, vad gott. Måste friska upp minnet lite...

Usch, vilket väder!

Fjärde dagen hemma i Sverige och jag vill lämna landet igen. Det är SÅ TRÅKIGT NÄR DET REGNAR och är grått och kallt...hmm, var skulle jag vilja vara istället?

Ja, kanske åka till någon annan grekisk ö...jag hör hemma i Grekland, så är det bara. Men det är skönt att komma hem till Sverige i några dagar...typ mellanlanda här. Så skulle jag nog kunna leva ett tag. Men pengakassen är ju inte oändlig, tyvärr =(

Eller kanske åka över Atlanten till staterna igen, fast västkusten denna gången. Det hade varit något!  Istället för att sitta här hemma framför datorn och deppa över vädret.

Jag har massa saker att göra, men det är bara tråkiga saker som att städa, tvätta, diska mm...det finns inget roligt att göra, för jag har ingen lust att gå ut idag (i regnet).

J började jobba idag. Så jag är helt ensam hemma...ännu mer deprimerande. De flesta andra är bortresta och här sitter jag själv. Kul...

13 dagar kvar av semestern och jag kan inte komma på något kul som jag har planerat in under dessa dagar. Jo, förresten! Jag ska ju gå på U2 och Madonna på Ullevi. Det blir nog lite kul...hoppas jag, för annars kommer jag avlida av tristess!!!

Någon dag ska jag lägga upp lite bilder från Kreta. Orkar inte idag...för deprimerad.


Home Sweet Home

Igår landade planet på Landvetter flygplats och nu sitter jag här framför datorn, i våran lägenhet, i Björkekärr, Sverige. Känns lite konstigt, för det var ju inte så länge sen jag åkte buss på Kreta bland grönskande dalar och grönblått hav. Skönt att komma hem faktiskt.

Mamma, pappa och syrran hämtade oss på flygplatsen och sedan åkte vi hem till dem. Åt lite, åkte iväg och tittade på lite möbler på en aktion i Alingsås...men det var inget som vi ville bjuda på.

Stannade en stund hos föräldrarna och umgicks, innan vi startade gamla bettan och tuffade hem. Har inte kört bil på två veckor, men när jag satte mig i bilen igen så var det precis som att inget hade hänt. Det sitter i ryggmärgen =)

Har varit inne i stan idag, skulle köpa en ny mobil...men J jobbade sig, så jag sket i det. Just nu väntar jag på syrran, så ska vi åka till Ikea istället....

Gick 16 km i Samaria-ravinen igår

Idag har jag rejäl träningsvärk i vaderna och framsidan av låren...dock känns vaderna och låren mest när jag går nedför i t.ex. en trappa, så jag klarar mig om jag går på platt mark...haha.

Bussen hämtade upp oss ca 07.40 igår morse och så åkte vi upp i bergen på hemska serpentinvägar, jag trodde att bussen skulle välta i svängarna för busschauffören svängde med så hög hastighet. Det var ju inte världens bästa buss heller, chauffören var tvungen att stänga av AC:en när vi körde i uppförsbacken för annars orkade bussen inte ta oss uppför backen.

Efter mer än en timma så kom vi till en taverna, där man kunde köpa frukost eller något att dricka...vad är det för fel på Apollo egentligen? Är det så svårt att meddela (skriftligt eller muntligt) att man inte behöver äta frukost innan, därför att vi kommer att göra ett frukoststopp på vägen? Sånt gör mig irriterad. Annars är jag nöjd med utflykten.

Efter frukoststoppet åkte vi tio minuter, en kvart till innan vi var uppe vid Samaria-ravinens början Omalos, 1200 meter över havet bland de vita bergen (Lefka Ori som de heter på grekiska). Inträdet kostade 5 euro och det var totalt värt det...för vilken upplevelse det var!

Vandringen börjar med ca 2 km nedför, den jobbigaste biten då det är trappsteg med hala stenar av olika storlekar och grus. Så man fick verkligen trippa ner för att inte halka eller stuka fötterna...verkligen ansträngande för framsidan av låren och det är nog därför som jag har ont i dem idag. Jag vet inte hur många gånger jag funderade över vad jag hade gett mig in i, för det tog så lång tid att ta sig ner för dessa trappsteg. Men tack och lov så var det skugga mesta tiden och det blåste lite, annars hade jag inte klarat det.

På våren finns det ganska mycket vatten i ravinen, smältvatten från de vita bergen och detta gör att det finns små källor under vandringen där man kan fylla på sin vattenflaska. Man kan alltså dricka ravinvattnet direkt...coolt! Under våra två veckor på Kreta har vi köpt flaskvatten från Samaria, men nu fick vi dricka vattnet direkt från Samaria-ravinen och det smakade precis likadant...ascoolt!

Efter mellan 2 och 3 km planade marken ut lite, så vi försökte gå lite snabbare då för att kunna nå vårt mål. Vi hade planerat att gå hela ravinen på max 6 timmar och det höll vi ganska bra. Under vandringen så fanns det stopp där man kunde fylla på sin vattenflaska eller gå på toa. Herregud, det jobbigaste under hela vandringen var nog att gå på toa! För det fanns ingen toastol, utan var ett hål i golvet med porslin runt och två ställen som markerade vart man skulle ställa fötterna.
Jag placerade fötterna där och hukade, men ovan som jag är att kissa i den positionen så gick det inte så bra. Var tvungen att sära ytterligare på benen (kissar aldrig utomhus på detta sättet), hade redan då lite ont på framsidan av låren, och tvingade mig själv att göra det jag skulle samtidgt som benen krampade efter de jobbiga trapporna. Jag måste sett ganska rolig ut när jag kom ut från toaletten, för jag kände mig varmare och svettigare än innan jag gick in på toan...hahaha. Hatar sådana toaletter!

Efter halva vägen, ca 7,1 km, kom vi fram till Samaria-byn och där var det jättefint. Det var nästan som att komma till en stenåldersby fastän det inte var så längesen byborna fick flytta. 1962, tror jag det var, för då blev Samaria-ravinen ett naturreservat och byborna fick inte bo kvar. Lite taskigt mot dem kan man ju tycka.
Såg Kri Kri, så heter den kretenska vildgeten, som bara finns i områdena runt de vita bergen. De är bruna med en svart rand på ryggen. De var inte så rädda för oss vandrare så man kunde se dem på ganska nära håll.

Kri-kri at the Samaria Gorge, Crete        Kri Kri

Vi passade på att äta ett litet mellanmål innan vi fortsatte vår vandring. Nästa etapp var inte så jobbig, för det var ganska platt mark, lite och upp och ner men framförallt så var det inte så mycket stenar att halka på. Så vi gick i en ganska rask takt och lyckades komma iväg före den franska familjen. Herregud vad franska turister är jobbiga!

Nästan hela vägen innan vi kom fram till Samaria-byn gick vi bakom en fransk familj, en mamma, en pappa, två döttrar och farfar/morfar. Pappan skulle bestämt traska i rask takt med sin dotter, där det var jättejobbigt och svårframkomligt. Vi kom i kapp när de var tvungna att stanna och vänta in den övriga familjen och så höll det på. Vi gick om dem, de gick om oss...som en liten tävling. Måste alla fransmän vara så jävla stolta och tävla om allt. Tills slut släpade ju farsan sin dotter efter sig i kampen om att hinna före oss...stackars barn!

Tillslut fick vi nog, drog förbi alla i familjen utan farfar/morfar som gick och segade och blockade hela vägen. Det roliga var att han tittade bak och såg oss komma på hans vänster sida och vad tror ni att han gör? Jo, han brer ut sig åt vänster.
Vi försöker gå om på andra sidan, men nä då brer han ut sig så mycket på vägen att enda chansen att vi skall komma förbi honom är att typ knuffa honom av vägen...så jäkla patetiskt! Bara för att han inte hänger med i vår takt, skall väl inte vi straffas och tvingas gå bakom och flåsa honom i nacken!!! Hata stolta fransmän, för de har någon jävla ångest över att det finns andra som är bättre än de.

Vi slapp dem efter 7,1 km i alla fall. För de hade inga bra skor, tygskor och loafers, så de orkade nog inte gå mer....hahaha...skadeglädje, japp!

Efter några kilometer kom vi ut till flodbädden, där smältvattnet brukar rinna på våren och det var ascool! Man gick på fina, vita stenar i olika storlekar mellan två höga bergsväggar...sicken upplevelse. Denna biten var ganska lätt att gå, men solen låg på ganska mycket och till slut orkade inte fötterna mer så jag slog i dem i stenarna flera gånger. Det gjorde ganska ont i tårna =( men det var så fint, att det var värt det!

                

Det rinner lite vatten i ravinen nu med, så ibland fick man korsa bäcken via små broar som den jag står på, på sista bilden. Blev jättetrött i fötterna den sista biten av flodbädden och trodde aldrig jag skulle komma ut från ravinen, men det gjorde jag =) Vilade en sista gång och fick lite ny energi.

Vi kom fram till Agia Roumeli efter 5 timmar och 20 minuters vandring i Samaria-ravinen. Vi lyckades hålla vårat mål på 6 timmar. Enligt Apollo kan en sådan vandring ta emellan 4 till 7 timmar och hade det inte varit för de första jobbiga kilometrarna med "stentrappor" så hade vi nog klarat det på ca 4 timmar.

Agia Roumeli är en liten stad vid havet                  

Väl nere i den lilla byn satte vi oss på tavernan Faragi och åt moussaka, som var jättegod. Apollo-guiderna delade ut båtbiljetterna och vi passade på att fylla på kolhydratförrådet med en fruktsallad med glass. Mmmmm, gott!

Sedan åkte vi färja i cirka en timme, dit bussen stod och väntade och körde hem oss på kanske två timmar. Färden hemåt var lite längre, för vi åkte genom bergen på ett annat ställe och gud så fina dalarna var. Gröna och fina, Kreta är en ganska grön ö om man jämför med tidigare grekiska öar som jag har varit på. Det regnar tydligen mycket här men det är inget som vi har märkt under dessa två veckorna. Inget regn, bara sol och varmt....skönt, men jag börjar tröttna och längta hem.

5 saker att göra när jag kommer hem til Sverige:

¤ Köpa mig en nya mobil
(jippiiiee, äntligen)
¤ Sova i min egna säng (trots att jag borde ha vant mig med hotellsängen efter två veckor, så sover jag fortfarande dåligt)
¤ Mysa hemma framför TV:n (har inte tittat på tv en enda gång här)
¤ Shoppa i stan och gå på Liseberg (saknar typiska Göteborgs nöjen)
¤ Tvätta alla äckliga och stinkande kläder (faktiskt, så längtar jag efter att få tvätta)

5 saker att sakna från Kreta:

¤ Solen och värmen
(hemma så regnar det)
¤ Maten (tråkigt att behöva laga mat)
¤ Kulturen och livsstilen (ibland känner jag mig så hemma i Grekland att jag undrar om jag inte var grekiska i mitt förra liv)
¤ Medelhavet (det är inte lika skönt att bada hemma i Sverige, när man har badat i Medelhavet)
¤ Den annorlunda miljön jämfört med hemma

5 saker som jag absolut INTE kommer att sakna från Kreta:

¤ Cikadorna
(de för ett jäkla liv)
¤ Frukostbuffén på Corissia Edem Park Restaurant (ingen höjdare, sunkiga grönsaker)
¤ Hotellsängen och att det är sand överallt i rummet (till och med i sängen)
¤ Att inte kunna slänga toapapper i toaletten
¤ Myggorna
(mina ben är fullproppade med myggbett, räknade till 23 st på vänsterbenet)

Ja, idag längtar jag hem. Sista dagen i Georgioupolis, Kreta och imorgon bitti hämtar transfer bussen oss 09.20, för att sedan flyga hem vid tolvtiden...om ingen strejkar på flygplatsen..he he.

By the way; kollade studera.nu och jag är 78:e reserv...så bye bye SLU till hösten, det är ju bara att glömma det! Synd, men livet är inte rättvisst överhuvudtaget.
Fast jag fick en bra semester ändå, om man bortser från att jag var lite förkyld de första 4-5 dagarna, magont då och då den första veckan och lite annat.

Nu har vi avverkat Kreta också...undrar vart det bär av nästa sommar?

Ska lägga upp fler Kreta bilder när jag kommer hem, för denna datorn är så seg och jag orkar inte sitta och vänta i tio minuter på att ladda upp en bild...

Knossos

Idag var vi på Knossos och checkade in hur Minoerna levde, som ligger tio minuter utanför Heraklion. Detta var en utflykt som Apollo anordnade och inte särskilt lyckad.

Blev upphämtade i tid och fortsatte med bussen till Rethymnon, där vi skulle hämta upp fler folk från andra hotell. Guiden informerade oss om att vi skulle stanna till på en taverna och för dem som ville kunde man köpa frukost eller bara något att dricka, medans busschauffören åkte och hämtade upp de andra som skulle med.
KUL, att jag och J redan hade stressat i oss frukost innan vi gick till busshållplatsen och ännu mera KUL att vi nu skulle få sitta här på denna lilla taverna och stirra ut över havet i 40 MINUTER!

Så vi köpte oss en dricka och satte oss vid ett bord i skuggan, där man kunde se vägen och havet. Efter typ tio minuter såg vi våran buss komma tillbaka och stanna några meter ifrån tavernan, slog på varningsblinkersen och sedan stod bussen bara där. Jag fattade ingenting, tyckte det var otroligt onödigt att vi skulle vänta här i 40 minuter om bussen står 5 meter bort....dessutom var den helt tom! Busschauffören slog av blinkersen och körde fram några meter, stannade och på med varningsblinkersen igen....men vad fan sysslar han med?

Det visade sig att det var något fel på den bussen så vi var tvungen att byta buss och inte hade han hämtat upp de andra som skulle med. Den glada nyheten var att vi kunde åka därifrån tjugo minuter tidigare....om alla hade stannat kvar och väntat vid tavernan istället för att traska iväg längs stranden. Så vi kom ändå inte iväg förrän tjugo i tio....efter 40 minuter då. Och eftersom vi fick byta buss så var den nya bussen tvungen att tankas och det tog ju en evighet, plus att det tog en evighet att åka runt i Rethymnon och plocka upp de andra som skulle med...vi som hade gått upp tidigt och stressat, helt i onödan.

Resten av resan kan jag summera med att vi skulle hämta upp en lokalguide...dötid...kom till Knossos en kvart senare än planerat och det resulterade till att guidningen inne på palatsen blev nerkortat och stressigt. Fick en halvtimma att gå runt själva och med en kvarts kö för att komma in och titta på orginalet av Kung Minos Tron (en trästol) blev det till att springa tillbaka till parkeringen där bussen stod.

Busstur ner till Heraklion, max tio minuters stadsguidning till kärnan av staden (helt onödig) och ca 1,5 timma för oss själva i staden. Åt någon halvtaskig macka, köpte en tallrik till föräldrarna och letade efter en toa till J i en halvtimma. Klart den sämsta apollo-utflykt jag har varit med om och jag brukar inte vara kinkig med sånt. Men det kostade 40 euro per person för att åka mestadels buss när Kalidos Travel bara tar 30 euro, alltså 10 euro dyrare för att guiden pratar svenska....kunde likaväl ha åkt dit på egen hand! Nästa gång.

Imorgon blir det vandring i Samaria-ravinen på 16 km och det förväntas ta mellan 4 och 8 timmar. Det skall bli otroligt spännande!

Natti natti, nu måste vi sova om vi ska orka med morgondagen....


Orkar tyvärr inte skriva så mkt

Egentligen så har jag ganska mycket att berätta om resan hittills, men jag orkar verkligen inte skriva...jag har ju semester =)

Sol, mellan 33 och 35 grader och det blåser lite mindre idag så det vågar nästan ingenting. Ganska skönt.

Har slappat på stranden fram tills för en timma sedan. Har nog blivit en solkruka =) tycker det är lite jobbigt att ligga i solen och sola.

Sitter hellre under parasollet, i skuggan och lyssnar på vågorna och försöker lösa det förbannade sudokut...men det går ju inte! Snart går jag och köper mig ett nytt sudoku för jag blir vansinnig. Har börjat på fyra sudoku och inte lyckats lösa ett enda!!! Vad e detta!?

Åt nyss en crossiant med choklad i...gud så gott! Jag kommer rulla ut från Landvetter flygplats nästa fredag....hahaha

Lokal tid: 18:15

Femte dagen på Kreta

Idag är det tisdag och solen skiner, lite kallare idag än vad de andra dagarna har varit...runt 30 grader..brrr =)

Har snorklat lite, solat, spelat lite strandtennis (eller vad det heter) fast i vattnet, solat lite till, simmat, gav upp stranden när vi började känna oss lite röda...

...från dag ett har både jag och J smörjt in oss med solskyddsfaktor 25 och 50 för vi var ena riktiga blekfisar när vi steg av planet på Kretas flygplats i Chania. Dessutom brukar vi bränna oss ganska lätt. Så denna gången tänkte vi inte fokusera så mycket på att bli bruna utan på att ha en skön semester utan att bli röda som kräftor. Tror ni att vi lyckades?

NÄ!
Idag sprack det! På dag fem av 14 brände båda sina ryggar, mage, bröst och jag lyckades bränna magen, framsidan av låren och ovansidan på armarna...fastän jag smörjde in mig med solskyddsfaktor 25 och 12 i morse och sedan flera gånger på stranden. Hur lyckas man med det!?

Jag har smörjt in mig med 25:an och 50:an dag ett till dag fyra...fått lite färg och inte lyckats bränna mig någonstans på kroppen...så idag tänkte jag lätta på det lite. Smörjde in kroppsdelarna som var brunast med solskyddsfaktor 12 och resten med 25...jag tänkte att det borde räcka till att börja med och sedan när vi hade badat och skulle lägga oss för att sola, då skulle jag smörja in mig igen...vilket jag gjorde....men det räckte tydligen inte!
 
Så nu sitter jag här och känner mig varm och kletig...har smörjt in mig med någon aloevera-lotion som skall lindra solsveda och den luktar katrinplommon...mmm vad gott =) vet ej om den hjälper, men nu när den har torkat så känner jag mig lite stram och kletig...låren brinner oxå....det blir solskyddsfaktor 50 på hela kroppen imorgon...hahaha

Annars så är här fint och härlig väder. Inte alls så dyrt som alla där hemma hade sagt att det skulle vara. "Kreta är det dyraste stället i hela Grekland" fick jag höra från någon, men det har jag inte fått erfara ännu. En middag för två kostar mellan 30 och 40 euro: sallad, bröd (vanligt eller vitlök), en huvudrätt per person, en stor flaska vatten och en dricka per person. Två solstolar, ett parasol och ett litet bord för en hel dag kostar 5 euro och då får man en gratis drink eller kaffe per person. Nä, i den här lilla byn är det ganska billigt.

Bor på Hotell Corissia Prinsess, Georgiopolis, som ligger typ fem meter från stranden och har en skybar på taket (har ej testat den ännu). Det är ett fint hotell med bra och serviceinriktad personal som pratar bra engelska och tyska =) i förrgår pratade tanten i receptionen tyska med oss när vi frågade efter en busstabell...hahaha...lite roligt faktiskt! 

Hotellrummet är ganska litet men lyxigt; gratis airkondition, Internet, ett rymligt kylskåp och havsutsikt från kortsidan av balkongen. Frukosten ingår i priset, men vi måste gå en bit för deras restaurang ligger inte i hotellbyggnaden. Ingen superbra frukostbuffé, men det går att äta och man sparar lite pengar istället för att köpa frukost varje dag själv.

Stranden är helt ok och ganska långgrund, inte lika fin som andra stränder jag har varit på. Men det är varmt i vattnet (ca 24 grader), fast ibland kommer det kallare vatten från inlandsfloden som flyter ut i havet och då kommer det typ kalla strömmar. Det har blåst nästan alla dagar så det har vågat en del, inte så farligt för stranden är så lång att man alltid kan gå till någon av kanterna och hitta ett parti där det inte vågar så mycket.

Det finns en lite mindre strand på andra sidan också, men där är det så himla kallt...nästan som hemma i Sverige! Sötvattensfloden flyter ut precis där och det är nästan mer flodvatten än havsvatten, så vattnet krusar sig och man kan inte snorkla där, för man ser ingenting förutom kallt och varmt vatten som inte blandar sig...om man nu förstod vad jag nyss skrev =)
Men den stranden är jättefin, som ett litet paradis med floden som mynnar ut där och det finns sköldpaddor. J och jag gick på en liten stig jämns med floden för att utforska lite... J den store äventyraren...hahaha...då såg vi ialla fall åtta sköldpaddor som låg och solade på flodkanten. Häftigt!

Igår tog vi lokalbussen in till Rethymnon och det gick smidigt, tog ca 25 minuter dit och med den unge, oerfarne och orädde busschafören hem tog det max en kvart =) Halleluja vad han körde! Det kostade 3 euro per person för en väg.
Vi gick strandpromenaden fram till den venetianska fästningen Fortezza som var otroligt stor. Fascinerande att se och den liknade ingen annan grekisk byggnad/område som jag har sett innan. Utan det var som att man hade kommit till typ Afrika...så exotiskt, om man nu kan utrycka sig så.

Gick vidare ner till den lilla venetianska småbåtshamnen och den var också fantastisk. Där fanns det en massa små caféer och restauranger så vi satte oss och åt en lätt lunch...fy vad dyrt det var där! Men det var gott så det var ju värt det.

Gick runt lite i den gamla stan. Det finns massa gamla, fina hus och en massa små butiker att kolla på och i. Men det var så varmt där så vi orkade inte...målet var att checka in stadens strand. Och dit lyckades vi ta oss till sist och tycker jag att det vågar i Georgiopolis så är det inget mot vad det gör i Rethymnon. Vågorna var så stora och kraftiga att man drogs med dem....usch, vad äckligt det var! Jag doppade mig en gång och gick upp på stranden och solade istället. Här kostade två solstolar, ett parasol och ett litet bord 9 euro för en dag. Nästan dubbelt mot vad det kostar i Georgiopolis!

Tur att vi inte valde att bo i Rethymnon istället, för när man har checkat in småbåtshamnen, fästningen, den vanliga hamnen och gamla stan då är det inte mycket mer att se...man hinner lätt upptäcka Rethymnon på en halvdag, så vi tog bussen hem igen vid sex-tiden. Skönt att vara tillbaka i Georgiopolis!

Imorgon ska vi ta lokalbussen åt andra hållet, västerut, och utforska Chania. Sen på torsdag ska vi nog åka med Apollo på en båtutflykt.



Ps. Antagningen till Högskolan är klar nu och finns att hitta på studera.nu men jag vet inte om jag vill förstöra min semester. Därför har jag inte varit inne och kollat ännu. Än så länge finns det hopp! Ds.


Bloggen tar semester

Bara två dagar kvar tills jag befinner mig på Kreta istället för i tråkiga Sverige. På fredag klockan 07 bär det av. Tråkigt att J har blivit förskyld, hoppas att det går över snart...

Jag har inte packat någonting =) tvättade en massa sommarkläder idag på förmiddagen, men jag kan nog inte ta med mig alla. Hur mycket får väskan väga? 20 kilo eller? Det kommer bli svårt att sålla bort kläder...men man använder ju inte så mycket kläder..mest bikini och handduk...hahaha!

Så nu tar denna blogg semester ett tag framöver. Kanske kommer det ett inlägg från Kreta, det beror på om jag har lust. Datorn åker nog med i alla fall, för det finns tydligen Internet på hotellet...jippiiee, då har man något att göra om man tröttnat på att sola och bada eller om det regnar. Men det tror jag inte att jag gör...tröttnar på att ligga och guppa i Medelhavet asså =)

Min träning denna veckan är så gott som bortblåst, jag har inte orkat göra något...förbereder mig mentalt för att flyga bort från eländet och in i totalt semesterslapp...kanske kan jag simma lite i poolen, kanske inte...hahaha, det är semester och jag bryr mig faktiskt inte. Får ta tag i träningen igen när jag kommer hem från Grekland..

Bye Bye...by the way, har äntligen fått tag på U2 biljetter...


Syrrans födelsedagskort

 

Hon gillar fjärilar, så därför fick hon en liten fjäril på kortet...fint va!?

 

v.27 Träning

Måndag:  Vilodag; sov bort all tid

Tisdag:   Powerwalk (2h & 15 min)

Onsdag:  Powerwalk (2h & 20 min)

Torsdag: Vilodag; hem till Sjövik

Fredag:   Övningar (35 min)

Lördag:   Gymmet

Söndag:  Gymmet

En vecka kvar till Grekland och det går segt. Jag har inte fått min drömkropp än =( men det är bara att fortsätta o kämpa på. Någon gång skall jag väl bli nöjd...2014 kanske?

Biokväll

Idag blir det biokväll. Vi ska gå och se Ice Age 3 (i 3D) med min syrra och hennes kille. Funderar på om vi skall med dem och äta innan bion, men jag är ganska mätt nu...hmm, vad känner jag för? Något gott mer än mat...

Nästa lördag vid den här tiden befinner vi oss på Georgiopolis, Kreta och njuter av Medelhavet. För det är precis vad jag skall göra. Visst det är varmt och soligt här i Göteborg också, men det är inte samma sak. Jag känner inte för att åka och bada här, vattnet är inte lika fint och skönt som i Medelhavet. Någon har blivit lite bekväm av sig...

Skulle ha gjort en riktig storstädning idag fast vi orkade inte. Men då MÅSTE jag verkligen göra det imorgon! Det blir gymmet på morgonen och sedan direkt in till stan och shoppa lite saker till resan. Sen hem och städa...=(...och tvätta upp lite sommarkläder som vi skall ha med oss...superkul!

Skulle det inte bli kallare nu till helgen. Jag märker ingen skillnad, bara att det blåser lite mer. Annars är det ganska varmt fortfarande. Längtar lite efter regn faktiskt...men bara lite...det måste bero på att jag vet att vi lämnar landet på fredag....JIIPPPIIIEEE!

Ska gå och äta nu...kanske skriva en packningslista också...Tingeling!

De små blodsugarna gillar mig

Varför måste alla gubbar med ölmage..eller snarare öltunna...springa med bar överkropp när de motionerar. Ja, det är varmt ute men jag slänger inte av mig min tröja för det. Äckligt och OTROLIGT osexigt är det, inte ens om det är en snygg kille som kommer springandes med bar överkropp är det ok. Tänder inte direkt på svettiga kroppar...usch, vad äckligt!

Ute och gick idag med, blev attackerad av ett antal mygg och konstiga flugor som bits. Jag tror att jag fick minst fem nya myggbett och ett jäkla stort bett från en konstig fluga...å, det kliar så!

Såg Hägern/Tranan igen..jag vet fortfarande inte var det är för fågel, men jag kallar den för Hägern. Skulle haft kameran med mig så att jag kunde ta ett kort och jämföra i någon fågelbok. Men det glömde jag. Såg en kopparorm/ödla också, den ringlade långsamt vid vägkanten...är inte naturen härlig!?

Skönt var det i alla fall...inte så varmt som det var igår. Spikade äntligen upp spaljen som jag har gått och tänkt på i typ två månader, om inte mer. Så nu sitter mina små, ynka klätterväxter där. Hoppas att de trivs och växer till sig, annars ser det nog lite kul ut med en tom träspalje =)

Orkade inte mycket mer när jag kom hem. Jag lade mig på golvet, för att slappna av efter promenaden, och nästan somnade där...lyssnade på musik och det var svalt och skönt på golvet. Hade jag inte tvingat upp mig själv så hade jag nog somnat där...100% säkert.

Imorgon skall jag klippa mig och det skall bli skönt att få håret lite kortare...speciellt om det fortsätter att vara så här varmt. Nu är det nattinatti-dags...

RSS 2.0