Födelsedagskort till pappa


Här under är födelsekortet jag har gjort till min pappa. Jag blev inte supernöjd med det, men det duger...



Godmorgon godmorgon godmorgon

Vilken härlig dag! Solen skiner och det är 17 grader i skuggan. Är inte våren härlig...kanske är det nu den bästa tiden på året...för det är lagom varmt ute, skogen är ful av vitsippor och alla fruktträd blommar så fint. Jag måste ta lite bilder sedan på körsbärsträden utanför, de är så fina med sina rosa blad...

Idag fyller sambon år och det är cortegen i eftermiddag, som han givetvis är med i så det blir inte mycket till födelsedagsfirande idag. Självklart skall jag in och titta på cortegen. Jag får väl slåss med alla andra för att få en bra plats uppe vid Chalmers =)

Nu är det promenad dags, så på med joggingskorna och ut i skogen för att bränna några kalorier. Min morbror (från Värmland) är nere i Gbg denna veckan och han har lyckats gå ner 10 kilo genom att röra på sig (långa promenader) och äta sundare. Då borde väl jag också lyckas...visst är det svårt, men jag tycker ju att jag går så mycket att något borde ramla av mig snart =)

...Tingeling...

Lotto-ombudet meddelar

Till alla mina arbetskamrater där ute...vi har hitills vunnit 1083 kr på Lotto och det är det bästa resultatet på länge =) 

Snart är dock denna 10 veckors perioden slut, men det blir inte mycket pengar att lägga till för nästa period. Alltid något!


Ska vi sluta jobba nu eller?

Uppföljning av förra veckans träning

Så här ser mitt träningsschema ut för en vecka:

Måndag  - Gymmet

Tisdag  -  Vilodag

Onsdag  - Gymmet

Torsdag  - Powerwalk + övningar hemma

Fredag  - Gymmet

Lördag  - Vilodag

Söndag  - Powerwalk + övningar eller gymmet (beroende på vad jag känner för)


Och så här blev det förra veckan:

Måndag: Gymmet

Tisdag:   Vilodag (mammas födelsedag)

Onsdag:  Promenad i rask takt med J (60min)

Torsdag: Gymmet

Fredag:    Vilodag (hundvakt), gick promenader med hundarna

Lördag:   Gymmet

Söndag:  Powerwalk (60min)

Jag är ganska nöjd med min insats förra veckan. Fast jag kan inte riktigt ta i när jag är ute och går för då får jag ont i vaderna. Har försökt att gå långsamt i början och värma upp, men det hjälper inte.

Igår började jag gå långsamt och fick direkt ont i vaderna så att jag var tvungen att gå i snigelfart. Efter typ tio minuter el. en kvart så sprider det sig till framsidan av benet, smalbenet. Och efter typ tjugo minuter börjar smärtan avta i vaderna men då har jag ont på ovansidan av foten istället. Varför blir det så här??? Jag får typ panik, för jag har två månader på mig att komma i form och jag kan inte gå så snabbt för då får jag ont! Jävla ben!!! Ibland har jag lust att kapa av dem!!!

Det känns inte som om det händer någonting heller. Något halvt kilo borde väl ändå ramlat av mig denna veckan för jag har rört på mig mycket och ätit mycket mindre sötsaker än jag brukar. För typ en vecka sedan åt jag något gott varje dag men denna veckan har jag bara ätit onyttigt två gånger på sju dagar. Jag vill se resultat nu!!! Annars kommer jag bli deppig och bryta ihop snart...=( =( =(

Måste sluta köpa saker

Betalade mina räkningar idag och det blev inte jättemycket pengar över. Handlat lite mycket på internet...men det är ju så lätt. Man bara klickar på det man vill ha så läggs det i kundvagnen...ett klick till och man har köpt det. Hur lätt som helst! Det är tur att man kan returnera saker som man inte är nöjd med, när de sedan dyker upp på posten.
Så från och med nu skall jag inte köpa något på faktura och inget handlande på internet denna månaden. Ett undantag är om det är en födelsedags present.

Jag måste spara lite mer inför framtida studier och resor. Så, nu var det bestämt!

Jag orkar inte...

Usch, vad jag är seg idag...måste gå ut och gå några rundor i skatås men det tar emot. Huvudvärk, rinnande näsa och kliande ögon...jag vill hellre ligga i soffan och titta på någon film. Men jag pushade på sambon att vi måste städa idag, så då kan jag ju inte bara ta tillbaka det...vi måste städa idag, varken vi vill det eller inte. Det ser ut som fan här och dammråttorna i hörnen är stora som kaniner =)

Igår var vi på fest hos en klasskompis till  J och det var ganska kul till en början. Lägenheten var jättefin och man kan inte klaga på utsikten, man såg typ hela Göteborg. Högst upp på huset, kom inte ihåg om det var typ 12 våningar upp, kunde man gå ut på typ en terass och titta på utsikten. Hade ju då va inga glasögon på mig så jag såg bara en massa mörka byggnader och lampor, men det var fint det också =) Det var ganska många där igår och det blev snabbt varmt så jag fick lite ont i huvudet...eller så var det vinet...ha ha ha.
Klasskompisen som hade festen hade bjudit upp några skånska vänner till Göteborg och de hade med sig en jättestor Spettekaka. Den som ville fick ta sig en bit och en shot till det...jag har smakat på spettekaka innan och igår kom jag på att jag inte är så förtjust i det. "Kakan" består av potatismjöl, ägg och socker (tror jag) och smakar liksom mjöligt med en besk eftersmak. Inte direkt söt och jag är mer för söta saker.
Lite senare på kvällen hade de en gissa-skånska-ordet tävling och den som svarade fel fick ta sig en shot. Svarade man rätt så fick man välja en annan tävlande som skulle ta sig en shot. Det var ganska många ord, som jag aldrig hört talas om, och det svarades fel typ 90 % av gångerna =) många shoter alltså, spriten räckte nästan inte till...det var jättekul å titta på =)
Vi drog hemåt vid elva, ganska tidigt, för jag hade huvudvärk och det var så varmt där inne så jag orkade inte vara kvar. Det var trevligt ändå att träffa lite folk och skåningarna var jättetrevliga...de vet hur man har kul =)

Hemma åt vi glass med kola- och chokladsås till några Entourage avsnitt...mmm, vad gott!!! Jag borde egentligen inte äta sånt...men va fan...man vet ju aldrig när man dör.

Så därför måste jag nu gå ut och gå några varv runt Skatås ändå. Varken jag vill eller inte. Jag är hård mot mig själv, det säger J i alla fall. Men jag håller inte alltid med...



Snart är det dags att plantera ut mina klätterväxter. De börjar bli lite för stora för mögelväxthuset =)



Här är mina Blommor för dagen. De var de enda som överlevde p.g.a. att de bildades för mycket fukt och mögel i växthuset. Jag vattnade ju knappt så jag fattar inte varför!?



Här är en Underblomster...vad det nu är för någon växt?

Fel val av nyans

Igår var det äntligen dags att färga mitt hår och det behövdes. Det var väl typ ett år sedan jag färgade håret och jag valde en ljusare brun nyans, ville bara ha lite lite ljusare färg än min vanliga hårfärg. Lite förnyelse bara, men så här blev det:



ORANGE!!!!!!!!!!!!! ORANGE!!!!!!!!!!! ORANGE!!!!!!!!!!!!! Vad fan ska jag göra nu då????

Jag ser inte klok ut, därför visar jag bara en bild uppifrån. Om jag var blek innan så ser jag ut som en blekfis nu med oranget hår!!! Åh, varför skulle jag färga håret just nu!? Det var fan bättre innan med mitt tråkiga, råttfärgade hår än med ORANGE!

Jaaaa, jag får helt enkelt gå och sola lite solarium, så kanske man inte ser det så tydligt som man gör nu när jag är blek. Eller så får jag tvätta, tvätta, tvätta håret frenetiskt i två dagar, men jag tvivlar på att det hjälper för detta var permanent hårfärg. Andra kanske köper en toning när de skall testa en ny hårfärg. Men inte jag, för jag är dum i huvudet och vill gärna att det verkligen skall sitta när det blir fel. Alla måste ju se vilket stort och säkert otroligt roligt misstag jag har begått.
Det var visserligen J som färgade håret på mig men det var jag som valde färgen. Och kollar man på förpackingen så visar den två olika nyanser. Tittar man nogrant på tjejen som visar upp hårfärgen på paketet så är det en aningen rött-oranget. Men vänder man på paketet så finns det alltid en liten fyrkant som visar hur färgen blir på håret och den såg mycket brunare och lite mörkare ut än vad det blev. Fan!!!!!

Jag får väl dras med detta ett par veckor. Kanske blir det ljusare brunt och mer urtvättat efter några tvättar. Jag tänker absolut inte använda schampo för färgat hår för jag vill ju inte ha kvar denna fula färgen! Ska färga håret igen innan min fördelsedag i alla fall, för jag tänker inte se ut som en morot på min dag.

Nu ska jag in till stan och leta efter en jacka...jag tänjer lite på min budget för lönen kommer ju imorgon.


Mammas födelsedag

Här är mammas födelsedagskort som jag gjorde till henne. Fint va.



Mötte min pappa precis när jag skulle svänga in på deras parkering. Han skulle precis åka iväg till jobbet och det var så mycket jag såg av honom igår. Jag orkade inte stanna tills han kom tillbaka från jobbet, typ tjugo i elva på kvällen, tyckte det blev för sent då.

Hemma hos mamma och syrran åt vi mat, spelade kort och fikade. Det var trevligt trots att syrran är en mycket dålig förlorare...hon hävdar att det är jag som är det...men det är vi nog båda två fast på olika sätt. Jag börjar inte gnälla när det går dåligt utan då vill jag spela något annat istället...haha. Eller vad säger sambon om det? Men jag vinner ju alltid över honom också =)

Senare på kvällen tittade vi på sällskapsresan och det var verkligen längesen jag såg den. Den är ganska rolig faktiskt för man skrattar åt skämten och hur de var klädda på den tiden...haha...och åt Stig-Helmers frissa!!!! Gulligt =)

Nu måste jag göra mig iordning för gymmet...

Veckans träningsschema

Från och med denna veckan ser mitt träningschema, fram till greklandsresan, ut såhär:

Måndag  - Gymmet

Tisdag  -  Vilodag

Onsdag  - Gymmet

Torsdag  - Powerwalk + övningar hemma

Fredag  - Gymmet

Lördag  - Vilodag

Söndag  - Powerwalk + övningar eller gymmet (beroende på vad jag känner för)

Inget får komma i vägen och jag tänker inte offra mig för andra. Jag har misslyckats med att göra träningen till en vana innan därför att jag har varit tvungen att anpassa mig efter andras scheman och aktiviteter. Men inte denna gången! Nu skall jag komma i bikiniform.

Lyckas jag inte med att få en plattare mage och smärtare kropp genom att hålla mitt schema, då är det dags för ett besök hos doktorn...jag skojar inte...är trött på att inte hitta jeans som passar p.g.a. av att jag inte är så lång och inte har "size zero". Jag har massa kläder i garderoben men jag har ingeting att ha dem till, hittar inga byxor som passar...BUUUUHUUUUU!!!

Jag ska bo på gymmet och i motionsspåret!!!!


3D bio är grymt!

Det blev Monster vs Aliens i 3D på Bergakungen igår. Det kostade visserligen lite extra, 125 kr för en biljett, men det var det värt och jag hade ju grattisbiljetter så jag behövde bara betala 30 kr extra p.g.a. att man var tvungen att ha ett par 3D-glasögon. Men det var jättekul!!! Och kvaliten på filmen var otroligt bra. Ibland trodde man att man själv var inne i filmen och ibland åkte föremål ut i publiken så man ryggade till lite...så verkligt kändes det. Jättekul!!!
Jag visste först inte att man skulle ha 3D-glasögon på sig och blev lite fundersam när jag såg dem. Jag måste ju ha glasögon på mig när jag är på bio, annars ser jag typ ingenting, och igår satt jag med mina glasögon under 3D-glasögonen...jag måste ha sett jätterolig ut. Därför tog jag inte på mig dem förän det blev mörkt...haha.


Lägg märke till mina vanliga glasögon under =) en liten dubbelhaka oxå...usch då! J tycker att det ser ut som att näsan sitter ihop med glasögonen....SCHYSST!!!

Men jag kan verkligen rekomendera att betala 125kr, åtminstone en gång, och se en 3D film. Det är verkligen en upplevelse! Först är det lite jobbigt, man känner sig lite snurrig. Men när man vant sig, som man gör ganska snabbt, så är det helt otroligt...jag och sambon diskuterade om filmen egentligen hade varit så bra, om vi hade sett den utan 3Deffekterna. Det var ju inget fel på filmen, den hade en del roliga scener och vi skrattade en del, men 3Deffekterna var helt otroliga. Jag tror inte jag har skrivit det tillräckligt många gånger så jag skriver det igen 3D = HELT OTROLIGT!

Idag var vi i Nödinge och hälsade på J:s mormor och morfar. Det var ett tag sen vi var där, J har haft mycket att plugga, så det var trevligt och de var glada att se oss också. Man får lite dåligt samvete för att man inte hälsar på sina nära och kära oftare. Men det kommer en massa andra saker emellan hela tiden som jobb, skola och egna intressen. Det tar egentligen bara 20-25 min att åka till dem, men man prioriterar annat istället. Varför? Egoism kanske...eller lathet.
Idag fick vi alla fall tummen ur röven och svängde ut bilen på E45 mot Nödinge. Vi var kanske där 3 timmar men det kändes som mycket längre. Sedan gick vi några steg till huset bredvid, där J:s föräldrar och syster bor, och åt middag med dem. Också väldigt trevligt! De har nyligen gjort om deras hall och det blev jättefint. Det är mycket ljusare nu än innan. Otroligt vad man kan göra genom att byta färg på tapeter och inredning!

Vi fick hjälp med att byta till sommardäck på bilen av J:s pappa. Det gick så smidigt att vi blev klara ganska tidigt, så vi bytte däcken på hans mammas bil också. Tjänster och gentjänster typ =) =) =) Men något står inte riktigt rätt till med våra sommardäck, för så fort jag kör över 90km/h så börjar det vibrera i hela bilen...inte bara ratten utan hela bilen. Vi märkte detta när jag körde om en bil på E45 på väg hem till oss och därför så körde vi ut på E20 mot Partille och testkörde lite. Efter det så inbillade vi oss att det vibrerade även vid låga hastigheter. Det är jättekonstigt för det verkar vara lagom med tryck i däcken och vi köpte dem förra året. De har alltså bara rullat en enda säsong och då funkade det bra. Så därför så funderar vi på om den däckfirman som satte på däcken förra året inte balanserade däcken bra.
Detta är ju superkul =( för på tisdag fyller min mamma år och jag tänkte åka till dem...men jag kan ju inte ta motorvägen, för ska jag ligga och köra 90, som en jäkla bromskloss, när hastigheten är 110km/h. Jag hatar när andra bilar gör så och jag tänker inte göra så själv. Är det 110 då skall man köra 110, om det går. Så jag får väl åka innevägen, som tar typ 20 minuter längre, och ligga och växla mellan 70, 50, 70, 50, 70, 90, 70, 90, 70, 50 hela tiden....jag kommer dö av tristess för den vägen är SÅÅÅ TRÅKIG!!!! Hatar Gråbovägen!

Det är konstigt att jag alltid hittar något att klaga på när jag skall skriva ett inlägg i min blogg. Jag börjar fundera på om jag alltid är så här...gnällig eller vad ska man kalla det.
Eller är detta mitt sätt att få utlopp för mina känslor kanske? Så måste det vara! Min dagbok/klago blogg...det är vad detta är.

Äntligen hemma i alla fall. Nu är jag hungrig, så jag går och äter....


Bilder från påsken



"Pain-in-the-ass" Puppy till höger





Trött efter lite bus





Banankakan jag och syrran bakade på påskdagen


Lördag är biodag

Kom nyss hem från Allum och har köpt en födelsedagspresent till mamma som fyller år på tisdag. Jag var där med syrran och det var ganska lagom med folk. Det är konstigt att parkeringen alltid är smokfull på helgerna men det är (oftast) inte så mycket folk inne i köpcentret.
Jag har inte så mycket pengar kvar så jag kan inte impulsköpa något och tror ni inte att jag hittar en massa fina sommarkläder att köpa. Köpte ett par korta, khakifärgade linnebyxor ändå. Jag har ju pengar så att jag klarar mig fram tills lönen kommer nästa fredag (tanka bilen, handla mat osv) men inte till onödiga saker som kläder. Så nu blir det inget mer innan lönen =(

Till mamsen köpte vi tre stycken böcker för hon gillar och läsa. Det börjar bli svårt att komma på saker till henne som man kan köpa, för hon har ingen hobby eller intressen som hon håller på med. De har nyligen köpt en juicemaskin så vi köpte en bok med recept på juicer och smothies. De andra böckerna hette Shantaram som handlar om en australiensare som flyr ur ett australiskt fängelse till Indien och Rymmaren - en polistiskt kriminalare skriven av den förra justitieministern Thomas Bodström. Rymmaren hade fått mycket bra kritik och mamsen gillar kriminaldrama. Hon blir nog glad i vilket fall...för det är ju tanken som räknas, eller hur.

Återigen så blir jag irriterad på syrran. Hon är 19 år, bor hemma hos våra föräldrar, studerar på GU och tar studielån. Varför kan man undra? Visst att bidragsdelen är på typ 2500, men hon får hjälp av mamma och pappa med att köpa böcker, oftast begangnade som är billigare. Hon betalar inget hemma förutom sitt mobila bredband, ingen hyra eller mat.  Hjälper till ibland när hon känner för det eller när skuldkänslorna sätter in, vilket inte är ofta. Va jag också så naiv när jag var 19?
Så, vad mer kan hon ha för "måste utgifter"? Busskort, javisst. Men mer då? Kåravgift kanske. Mer? Inget! Hon lånar alltså pengar för att kunna köpa det hon vill, vilket är helt idiotiskt! Jag shoppar mycket för att jag har råd att göra det på grund av att jag har ett jobb och får en lön...och mitt liv är trist, kan jag medge. Men hon tror att hon kan shoppa lika mycket och "det är ju ingen ränta på studentlånet" säger hon. Hur skev verklighetssyn har hon egentligen? Lånar man pengar så skall man betala tillbaka det sedan. Visserligen längre fram i tiden, men skall hon sitta där sen med ett fett studentlån bara för att hon ville shoppa och ha lite kul när hon var ung!? Jag hade inte sagt något om hon hade bott själv och behövt betalat hyra, mat, el, skolböcker mm varje månad. Då räcker ju studiebidraget och lånet knappt till..det vet jag för sambon lever ju typ på mig =) 
Näe, ibland är hon bra naiv! Dessutom vill hon flytta hemifrån nu när hon studerar. Varför? Hon behöver ju inte betala ett dugg hemma, har hon inte det bra så? Hon kommer inte klara länge i en lägenhet i stan med hennes livsstil och ingen annan inkomst än studielånet. Men då kanske hon skulle vakna upp ur sin lilla bubbla och komma ut till verkligen där vi andra står.

Läste nyss igenom vad jag hade skrivit och märkte att man kanske kan ta detta som att jag är svartsjuk. Hon shoppar men inte jag, för att jag inte har pengar just nu för impulsköp. Kanske är det så? Eller inte? Vet inte...men irriterad är jag i alla fall för jag tycker hon är naiv.

Ikväll blir det bio med J och det kommer blir en överrasking för honom. Han vet inte vilken film jag har bokat =) Spännande att se hans reaktion för jag vet heller inte om han vill se den.

Nu skall jag äta en frukt och sedan blir det gympaskorna på. Ut i solen och promenera så att jag kan äta popcorn på bion.

Huvudvärkens dag

Idag har jag jobbat. Vaknade halv fem och det var jättejobbigt att gå upp. Jag sov så gott och ville fortsätta med det. Det var ett tag sen jag sov så gott. Borta bra men hemma bäst stämmer absolut.
Lyckades med att ta mig upp ur sängen, nästan rullade ut för kanten =) Gjorde mig iordning i snigelfart som vanligt, jag gillar inte att stressa på morgonen men får ändå springa till garaget för jag gör allt så långsamt. Det tar ett tag innan man har vaknat till liv...brukar oftast ske vid nio, tio tiden på jobbet.

Det gick ganska bra att jobba ändå. Jag hade två stycken dippar under dagen då jag nästan somnade, men jag höll mig sysselsatt nästan hela tiden. Jag lurade kroppen att tro att den var pigg och det funkade. Ända tills man har stämplat ut för dagen och börjar gå upp till omklädesrummet. Benen blir tyngre och tyngre. Hjärnan slappnar av och slutar att tänka, man bara är och då brukar jag bli trött. Så var fallet även idag. Jag hade planerat att åka till Allum efter jobbet, hämta paket, hem och äta och lite senare åka till gymmet.

Jag hann bara till bilen så kom den sköna huvudvärken som ett brev på posten. För lite sömn, hungrig och trött efter en arbetsdag, då får man huvudvärk. Det blir inte bättre av att det var lite knepigt väder ute, spänningar i luften, och en massa pollen. Våren är härlig!

Åkte ändå till Allum, skyndade mig till H&M och köpte eyeliner för imorse när jag skulle sminka mig så fanns den inte där. Jag hade lämnat den hos mamma och pappa och jag började känna paniken komma...jag måste ha eyeliner...det är en vana, typ som ett beroende...känner inte igen mig annars. Jag kan gå med bara mascara men det känns jätte obekvämt. Hittade en kajalpenna i en sminkväska men jag hatar kajalpennor. Under alla dessa år som jag har sminkat mig så har jag använt kajalpenna ett tiotal gånger. Jag kan inte måla med en sådan! Det blir fult och typ smälter ut under dagen, klibbar och det är inte särskilt snyggt. Men det fick duga. Gick runt på jobbet och såg ut som ett monster....

Handlade snabbt på ICA Maxi och skyndade hem för att äta och vila lite. Där fastnade jag! Skulle bara vila en halvtimma innan jag antingen skulle åka till gymmet eller gå ut och gå. Men huvudvärken ville inte ge med sig och jag blev inge piggare så jag sov ett par timmar...satte mig sedan i soffan, helt väck, för att titta lite på tv. Det blev Äntligen hemma men jag såg inte så mycket =)

Men imorgon skall jag iallafall gå till gymmet...direkt efter jobbet...det finns inga ursäkter nu! Ska jag komma i form innan greklandsemestern så måste jag anstränga mig. Jag kan om jag bara vill, men det är så svårt att motivera sig. Annars blir det bikini-burka =)

Nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar med två timmar av FU och TPM på jobbet...d.v.s. städning...gud så kul!

Äntligen tillbaks där jag hör hemma

Idag var jag faktiskt på väg att åka hem innan föräldrarna kom hem, för det blev för jobbigt att ta hand om fyra individer (tre hundar och en omogen syster). Somnade sent igår och sov jättedåligt i natt...det blev inte bättre för att jag blev väckt av att valpen gnydde klockan sex på morgonen. Syrran sov inte nere hos mig så hon hörde ingenting, men ändå var hon grinig och sur på hundarna. Stackars henne...NOT!

Jag kände mig som ett vrak idag så det var tur att jag inte behövde stanna en dag till. Dessa dagarna har satt sina spår, jag känner mig helt utmattad både psykiskt och fysiskt. Har så otroligt ont i händerna för hundarna drar så mycket och kopplet är kasst  för det skär in i händerna...inte skönt!

Lyckades få med syrran på lite städning av huset innan mamma och pappa kom hem. Men jag fick verkligen säga till henne vad hon skulle göra...jag var en annan version av mamma. Så det är så här hon känner sig? Stackars lilla mamma. Det kan inte vara lätt att ta hand om tre hundar, en grinig dotter och en man med en kort stubin...en av anledningarna till att jag flyttade hemifrån så fort jag började jobba.

Mamma och pappa visade bilder från Istanbul och det verkar ganska mysigt. Skulle kunna tänka mig att åka dit någon gång i framtiden. De hade också med sig lite Turkish Delight och Baklava...mmm, vad gott! Jag och syrran fick två stycken fina ljuslyktor som jag tror att jag skall ha på bordet, på uteplatsen. Vad mysigt jag och J skall ha det på sommarkvällarna.

Fick tvättat bilen idag också. Den blev ganska fin för att vara så gammal t.o.m. blänker lite. Men det var jobbigt, gud så jobbigt! Nu vet jag varför jag inte har gjort det innan...det är jättetråkigt och jobbigt! Vi får väl se hur länge den håller sig så fin. Nu är det bara byte till sommardäck och den trasiga baklampa att ta sig an...och rutan på förarsidan...superkul...eller inte.

Imorgon skall jag bara slappa...efter att jag har varit på gymmet...och efter att jag har handlat....och efter att jag har hämtat paket på posten...men sen så skall jag ha en riktig slapparvecka. För det är jag verkligen värd!

Godnatt...nu skall jag gå och packa gymväskan och rena arbetskläder inför i morgon...kul att gå tillbaka till jobbet...eller inte! Vi får se...

Ååååh, vad jag vill åka hem!

Vi hade det ganska trevligt igår (påskafton). Det var soligt och varmt faktiskt, måste varit nära 20 grader ute. Jag, J, syrran och hennes pojkvän lagade mat tillsammans som vi sedan njöt av i trädgården. Hade egentligen tänkt att grilla men grabbarna upptäckte en koloni av mögel när de lyfte på locket till grillen. Pappa hade nog glömt att rengöra den sist när han använde den och vi orkade inte göra det nu heller =)
På kvällen spelade vi Nintendo Wii i några timmar, syrran gnällde när det gick dåligt och hennes kille retade henne för det. Lite kul att se på faktiskt...hehe. Jag vann bowlingen! Men sög dessvärre på de andra sporterna =(
Vi tittade sedan på "Role models" och den var ganska rolig den oxå...det är en komedi med han som spelar "Stiffler" i American Pie och en kille till. De ställs inför dilemmat att antingen tillbringa 30 dagar i fängelse eller spendera tid med en varsin pojke i 30 dagar, ja vara förebilder för dem. Filmen är i typ samma klass som Jiddra inte med Zohan, för det finns en del goa skämt men det är inte så att man gapskrattar. Lite pinsam ibland också.

Båda killarna sov över och eftersom ungdomarna (syrran och hennes kille) inte är direkta morgonmänniskor, så fick jag och J ta hand om hundarna tills de hade vaknat. Syrran följde dock med ut på morgonpromenad så jag ska inte gnälla för mycket på henne.
Skjutsade J till centralstationen, för han skulle ta tåget till sina föräldrar som campar i Falkenberg, och mötte hans syrra där. Lite kallt ute faktiskt och jag väntade ett tag med dem innan jag åkte hem till "Dogmansion" igen. Åt lite frukost och sedan var det dags att gå ut med lillen. Gjorde det vanliga: startade diskmaskinen, tvättmaskinen och fixade i köket eftersom vi stökade ner rejält igår. Syrrans kille åkte hem till sig och jag och syrran bakade en banankaka som vi skulle ha med oss till Nolhaga Parken senare.

Gav hundarna mat, gick ut med dem och åkte sen till Alingsås. Jag har aldrig kört där själv, har bara åkt med föräldrarna flera gånger, men syrran visste ungefär vägen så vi kom fram till slut. Jag tyckte däremot inte att det var något speciellt. Det var absolut inte som jag mindes det, för det kändes mindre och det var mycket färre djur. Lamorna fanns inte kvar eller så var det vi som inte lyckades hitta dem. Solen lyste i alla fall och det var lite mysigt att sitta där i parken och äta banankaka.

Vi var inte där så länge, för det var mest de små aporna som var intressanta och det gick ganska fort att gå igenom djurdelen. Åkte hem och gick ut med hundarna igen...livet börjar kännas lite upprepande.
Jag är så trött på att vara här och framförallt trött på min syrras gnäll över precis allt. Hunden drar, hunden gör fel, har ont här och där, det är så synd om mig...blablabla...jag vill bara åka hem och återgå till min vardag hemma.
Innan tyckte jag att min vardag var tråkig, bara åka fram och tillbaka till jobbet och inte göra så mycket mer. Men nu längtar jag efter det, vad som helst förutom att vara fast här i denna hålan med tre hundar och en gnällig/sur syster. Det finns inget annat att göra här än att promenera med hundarna...och det är jag såååååå trött på! Men mamma och pappa kommer äntligen hem imorgon (måndag). Äntligen!

Godnatt...

Påskkorten som jag skickade har kommit fram...

Jag fick förresten bra respons på mina påskkort och det är ju alltid kul. Speciellt när man inte är supernöjd med dem själv.
Det är ju alltid kul när man gör någon glad! Och det är extra kul att bli uppskattad för det man gör =)

Natti natti...men jag har några timmar kvar innan jag sussa i sängen...kan syrran inte ringa snart!

Två dagar har gått...

Jaha, nu har två dagar som hundvakt åt mina föräldrar passerat och det är mest jag som slitit. Men det visste jag från början...hoppades dock att syrran, som så desperat letar efter en lägenhet i stan för att hon vill flytta hemifrån men är bortskämd hemma för hon har aldrig betalat en enda slant hemma, skulle vara lite mer ansvarstagande. Men nej, jag var för naiv för att tro det. Jag får helt enkelt skylla mig själv.
Hmm...nu ska jag räkna upp det jag har gjort och de få saker hon har gjort så skall vi se hur jämt sysslorna har varit fördelade.

Jag har gjort detta:

•  började torsdagsmorgonen (kl.07) med att torka upp piss och plocka upp hundskit efter valpen. Jättekul!
•  gick ut med valpen i trädgården för att få den att pissa där istället för på hallgolvet.
•  gick ut med de andra två hundarna, var för sig så det blir två rundor runt det lilla samhället.
•  gav alla hundar mat och gick ut ytterligare ett antal gånger med valpen.
•  plocka upp bomull som låg i hela hallen efter att valpen har massakrerat sin Nasse.
•  fixade ny hundmat, kvällspromenad med hundarna och lade ut tidningar på golvet ifall valpen blir nödig under natten.
•  vaknade på fredagsmorgonen (kl.07 igen) då valpen gnydde och ville ha mat och gå ut. Gav valpen mat, gick ut med den och fick sedan plocka hundskit från tidningarna...det är så trevligt att passa en valp som inte är rumsren. Jag älskar valpar men funderar allvarligt på att skaffa en vuxen hund i framtiden istället för en valp.
•  gick och lade mig för att vakna vid nio och gå ut med valpen igen.
•  Torkade upp spya från den andra hunden i vardagsrummet...usch usch usch...ja, så går det när man hela tiden äter pinnar.
•  Morgonpromenad med de båda andra hundarna. Städa efter valpens trampande i sin egen skit i hallen, som han gjorde medan vi var ute. Trevligt!
•  Starta diskmaskinen och tvätta hundfiltar.
•  Göra ren tratten till den andra hunden, för den luktade lite spya...gud vad trevligt det är att vara här just nu
=( Hunden har tratt på sig, för annars biter han sönder sitt sår som han har på ena benet.
•  Plockade upp ett antal högar med hundskit från hallgolvet eftersom valpen envisas med att knipa ihop rumpan när vi är ute i trädgården...känner han inte att det luktar apa när han gör nummer 2 inomhus??? Man får ju lust att spy själv!
•  Passat valpen och de andra två hundarna hela eftermiddagen och kvällen, då syrran var tvungen att ha 3 timmar på sig för att göra sig iordning för att åka till stan.
•  Skjutsat syrran till Gråbo så att hon kan ta bussen in till stan och gå med sina kompisar på en konsert/show, när jag själv får sitta här hemma i denna lilla håla och passa en olydig liten valp och två andra hundar som också vill få uppmärksamhet.
•  Sprungit ut och in med valpen ett antal gånger under kvällen och två kvällspromenader med de andra hundarna.
•  Fixat hundmat för i morgon.
Dessutom så har jag hjälp syrran med hennes sysslor...

Syrran har gjort detta:

•  Kom hem från skolan (på torsdagen) vid två, halv tre så hon hjälpte mig med att rasta hundarna.
•  Lagade pestopasta, där vi hjälptes åt båda två.
•  Gick ut med valpen typ två gånger.
•  Hjälpte till med kvällsrastningen av hundarna.
•  Vaknade på fredagsmorgonen (kl.09) och gick förbi spyan i vardagsrummet utan att göra något, gick förbi valpen i hallen utan att tänka efter att den kanske behövde gå ut. Nädå, jag fick gå upp och göra detta istället för hon gick upp till sig och duschade i en timma. "Måste ju vara fin till kvällen"
•  Hjälpte till med morgonpromenaden...men lät mig ta hand om hundskiten från valpen, när vi kom tillbaka, för att hon höll på att spy. "Vi" var tvungna att ta bort hundfiltarna och tvätta dem sa hon, men det var ju underförstått att jag skulle göra det. Varför måste det vara så för att man är äldst!!!!!!!!!!!!!!
•  Marinerade fläskfilén som vi skall grilla imorgon, men inte ens det kunde hon göra själv utan jag fick hjälpa henne. Sedan kunde jag om jag "orkade"  gå och klämma lite på påsen så att marinaden sprider sig på köttet. Va!? Stanna hemma och gör det själv för fan!!!!! Jag har inte bett henne att gå ut och festa med sina kompisar när vi har lovat mamma och pappa att passa hundarna medan de är bortresta!!!
•  Hjälpte till med eftermiddags promenaden.

Nå, är sysslorna jämt fördelade? Jag tycker inte det i alla fall! Det verkar som om hon tror att hon har semester från vissa sysslor bara för att jag bor här nu. Men nej nej, hon skall allt få betala tillbaka. Jag har gått runt här och surat och verkligen ansträngt mig för att inte bli arg på henne. För jag vet att då blir hon jättesur och kanske skiter i allting och så sitter jag här själv sen med tre hundar.
Imorgon skall vi städa på morgonen för J och syrrans kille kommer hit och skall fira påsk med oss. Kul, eller!? Kanske, kanske inte...vi har aldrig gjort något ihop bara vi fyra...mamma och pappa har varit med de få gånger bådas respektive har varit med. Spännande!
På söndag har de lovat att det skall bli soligt och ganska varmt ute så då skall jag tvätta bilen. Syrran skall fan hjälpa till annars skall hon få höra ett och annat. Jag tänker inte hålla käften längre! Sedan skall hon få klippa och färga håret på mig också. Och om hon är riktigt snäll så kanske vi åker till Nolhaga-parken på söndag som hon vill. Men då får hon ha bättrat sig ordentligt, för jag är inte hennes mamma!!!

Annars har jag bara suttit framför tv:n hela kvällen och nu sitter jag här framför datorn istället...väntar på att syrran skall ringa, för jag måste åka och hämta henne....Åååå, vad jobbigt. Kanske skall jag hämta henne i Gråbo, kanske i Stenkullen...inte vet jag, för jag är så himla snäll att jag säger ja till skiten, när jag har bestämt mig för att inte låta mig utnyttjas av henne. För det är precis så det känns...utnyttjad...hon visar inte mycket tacksamhet och alla skall alltid anpassa sig efter henne annars blir hon sur. Men jag antar att det är sån man blir när ens föräldrar skämmer bort en för mycket! Shame on you...


Det växer så att det knakar....












Så här mycket har det växt sen i lördags =)

Snart är det påsk...vad kommer att hända då?

Igår lämnade jag sambon åt sina böcker och stack till mina föräldrar. Jag lyckades pricka in den dagen då de höll på att röjja i trädgården och åkte fram och tillbaka till soptippen...Jippiie!
Mina föräldrar åker till Istanbul på torsdag och man kan ju tycka att de borde ta det lite lugnt dagarna innan de skall åka...men nej nej, här skall det storstädas i trädgården, för när de kommer hem skall de sätta upp staket så att hundarna kan få springa lösa.
Pappsen tog fram motorsågen och började såga ner grenarna som hängde över på deras tomt, från grannens häck. Mamma fick lugna ner honom lite, för det är ju trots allt inte deras häck och han sågade nästan ner hela häcken =)
Min uppgift blev att samla ihop alla dessa taggiga grenar och det var ju superkul....NOT! Men vad gör man inte för sina föräldrar....tjänster och genstjänster. Krattade lite löv också, lyckades fylla två svarta plastsäckar med löv.

Vi var nog ute i trädgården en 3, 4 timmar så när vi kom in somnade alla på soffan. Då kom min syrra och frågade om vi ville spela kort. Hallå eller!  Vi har precis gjort 3, 4 timmars kroppsarbete ute i solen och den friska luften...så svaret på den frågan blev absolut nej.
"Ja, men jag gick ju upp klockan 5 och har suttit i skolan hela tiden. Jag är ju inte trött. Kan vi inte spela monopol då?"  frågar hon istället. Hur tänker hon egentligen? Om man är för trött för att spela kort, då kan man ju inte spela monopol där man måste använda hjärnan lite om man vill vinna. Hon blev sur. Men vad skall man göra, det finns ju inget piller man kan ta så att man plötsligt får tillbaka all energi och blir superpigg!

Det skall bli spännande att passa hundarna med henne under påskhelgen, då mamma och pappa är bortresta. Jag vet hur hon är och så fort hon inte får som hon vill så blir hon sur. Kanske är jag också lite sån, så när hon blir sur så blir jag sur/arg och det går inte ihop. Det blir typ en laddad spänning mellan oss. Jag åker dit på onsdag eftermiddag och skall stanna tills på måndag kväll. Hur det kommer gå det vet man aldrig.

Snart är det i alla fall påsk och mamma skulle köpa påskägg till oss =) det var SÅÅÅÅÅ längesen jag fick ett påskägg, men det är ju inte ägget som är det roliga. Det är ju godiset jag vill åt...hahaha.
Gjorde klart mina påskkort igår och de blev inte lika fina som de första. Jag ville göra dem annorlunda än de andra och det blev de...mycket annorlunda! Om det är positivt eller negativt kan ju diskuteras...jag skickar dem i alla fall =) Här nedan ligger bilder på dem....

                                                                
Framsida                                                  Insidan av kortet       


                                                 
Framsidan                                            Insidan av kortet



                                    


Lördagens händelser

Bion igår var ganska ok, men jag gillade inte slutet...det var lite mesigt. Trodde att Clive skulle skjuta lite mer, lite mer action helt enkelt. Men Clive har DET fortfarande och det räckte. Pappsen och syrran däremot tyckte inte så mycket om filmen, men de tittar ju inte på den som jag gör....Clive, mmm. J du kan skippa detta och börja läsa lite längre ner =)

Lade oss sent igår så vi spräckte tidsplanen för idag. Skulle gått upp klockan åtta, halv nio men jag ramlade inte ur sängen förrän vid nio och orkade inget annat än att sitta och läsa GP och äta frukost. Men jag blev faktiskt färdig före J så jag kunde stressa honom lite som han alltid gör med mig =) äntligen min tur! Hämden är ljuv.
Vi var väl framme på Ikeas parkering klockan halv elva och det var förvånansvärt lite folk mot vad det brukar vara. Ganska skönt faktiskt. Tog det ganska lugnt där inne och tittade på typ allt, till och med J såg ut att ha lite kul. Jag tröttnade när vi hade kommit till lamporna och fick skynda på honom lite för en gångs skull. Annars brukar det vara tvärtom. Ingen lång kö så allt gick ganska smidigt idag...man kan inte tro att jag pratar om en lördag på Ikea, men det är sant!

Skippade Bauhaus och de andra affärerna där borta, åkte istället till Plantagen och letade efter dynboxen mm. Men det blev ingen för jag lyckades inte övertala J, "för dyr" eller "kommer det inte regna in så att dynorna blir blöta"  var några kommentarer som gjorde att jag gav upp. Men jag skall köpa en dynbox! Jag får väl hitta en billigare och så köper jag en fin vaxduk och lägger över så att det inte kan regna in. Har jag bestämt mig så har jag, thats it.
Vi var på väg att köpa ett miniväxthus och en säck med jord, när jag kom på att vi kunde åka till Blomsterlandet i Partille och titta efter en dynbox där. Så vi lämnade tillbaka sakerna och åkte från Bäckebol till Partille istället. Får jag inte min dynbox idag så vill jag ha något annat och J var måttligt road =)
Det slutade med att jag köpte ett miniväxthus, en regnvattentunna, några krukor och lite jord. Ingen dynbox men jag såg mitt fågelbad, fast de hade inte packat upp och ställt ut det i affären än. Får återkomma senare.

Väl hemma började jag plantera färdigt blommorna som jag hade påbörjat tidigare i veckan, medans J satte ihop skrivbordsstolen som vi köpte. Gick smidigt, jag sitter faktiskt på stolen nu så den verkar fungera.
Nu börjar det faktiskt se lite finare ut på uteplatsen. Snart kan man sitta ute och njuta av solen, kanske grilla lite eller bara vara ute. Har planterat frön i mitt miniväxthus men det växer så långsamt...haha...J lyckades oxå med att sätta upp de nya vitrindörrarna, men det såg lite mörkt ut ett tag. Eller han såg snarare lite röd ut i ansiktet =) Ikeas möbler är ju superlätta att montera ihop, eller hur!?

Två filmer senare och J ligger och snarkar i sängen. Han orkade inte vänta på att jag skulle bli färdig med mitt skrivande. Jaja, jag får väl oxå gå och lägga mig då....

                                                             
Före                                                J arbetar helger oxå                               Efter


Gick knappt att stänga, det är därför som en del krukor ligger på snedden                                                     
Miniväxthuset                               Japp, här är den berömda stolen

Vilken tråkig dag

Kom hem från jobbet i morse, åt frukost, gjorde mig ordning och gick och la mig för att sova...så känns det! Sista natten på denna veckan och jag är helt slut...somnade ett antal gånger på jobbet...eller mer halvsov. Tur att vi var överbemannade på jobbet idag så att man kunde ta det lite lugnt =)
Vaknade första gången klockan tolv på förmiddagen och skulle egentligen gått upp då för att kunna lägga mig och sova som vanligt folk på kvällen. Men jag låg så gott i sängen att jag sov lite till. Vaknade sedan av mobilen klockan TVÅ, hur kunde tiden gå så fort. Det var i allafall pappsen som ringde och jag kände mig helt väck, så som man är när man plötsligt ryckts upp från sömnen.

Bio var det på tal om ikväll, jag, min syster och min pappa. Så jag bokade biljetter och satte mig sedan i soffan och åt "frukost" klockan två på eftermiddagen. Jag måste äta frukost när jag vaknar, kan liksom inte äta varm mat när jag är nyvaken...det smakar inte gott. Tittade på How I met your mother som jag hade spelat in och fastnade nog i soffan lite för länge. Fick sedan stressa för att hinna åka till Bohus och gå ut och gå. Stressa får jag nog göra snart oxå om inte jag skriver klart snart. Blir upphämtad klockan 20.30 och det är en halvtimma kvar.

Åka ut från garaget gick bra, svänga höger vid munkebäckskorsningen gick bra, men där går två filer ihop till en p.g.a. vägarbete. Så när jag svängt höger möttes jag av en otroligt lång kö, hur dum får man bli? Jag har fått för mig att åka till Bohus under rusningstrafik med en massa vägarbeten på vägen dit.
Jaha, här satt man då i tio minuter, en kvart och jag blev mer och mer irriterad. Speciellt då det alltid finns puckon som skall lägga sig i den filen som upphör längre fram och sedan tränga sig in. Jag tänkte det att jag ska FAN INTE släppa in dom jävlarna!!!! Tror de att jag sitter i denna långa kö för skoj skull eller!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lyckades ta mig förbi den stora rondellen, Kristinedals träningscenter och äntligen på väg mot utfarten till E45 mot Bohus. Gasar mig ut på 45:an, som jag alltid gör, men några hundra meter fram blir det tvärstopp. Två jävla filer och alla skall åka här samtidigt som mig!!! Ja, det är rusningstrafik jag vet det! Kryper fram i 50 km/h på en 90-väg och så ökar farten lite men vad fan ska alla bilarna? Varför slutar alla samtidigt? Vilken tur jag har som jobbar så udda tider!!!
Väl framme i Bohus frös jag arslet av mig istället, var tog våren vägen? Ingen sol och det blåser kallt. Börjar gå och det dröjer inte länge innan jag får ont i mina vader och fötter. Vad fan nu då? Är det inte min dag idag eller!? Tydligen inte, det blir bara två varv runt och sedan snabbt in i bilen innan jag blir förskyld. Åkte hem och åt piroger istället.

J har gått och nu sitter jag här själv. Men jag hänger inte läpp, pappsen kommer och hämtar mig om 25 min och då skall vi åka till stan och se Cliwe. Ja, The International ni vet, med snyggingen Cliwe Owen. Ikväll var J orolig för att han trodde att jag trodde att han har dissat mig, men det är jag som dissar han ikväll för Cliwe =) sug på den karamellen!

Pysselflipp...

Denna veckan jobbar jag natten och det är ju mindre roligt =( men jag har hittat på en massa små projekt att göra.

I söndags fick jag för mig att jag skulle flytta min stereo från bokhyllan i köket till bokhyllan i vardagsrummet. Och sedan flyttade jag alla dvd-filmer från vardagsrummet till bokhyllan i köket. Detta var dock inte så smart, då jag hade många fler dvd-filmer än utrymme i den bokhyllan...så under min första natt på jobbet satt jag, så fort jag fick möjlighet, och funderade på vad jag skulle göra. 
Fick några olika ideér som jag var tvungen att testa när jag kom hem, klockan halv sju på morgonen =) När sambon hade gått till jobbet på tisdagsmorgonen så satt jag på huk och flyttade dvd-filmer och böcker mellan tre olika bokhyllor....hahaha...vem gör detta när man har jobbat 8 timmar natt och egentligen borde ligga i sängen och sova? Jo, det gör jag...för jag har fått lite pysselflipp. Måste liksom sysselsätta mig hela tiden annars får jag tråkigt och nu är jag extrem!

När jag vaknade på tisdagseftermiddagen så åt jag frukost och stack iväg med bilen till blomsterlandet. Där plockade jag på mig påskliljor, krokusar och ett antal olika penseér för att sedan konka hem allt själv från garaget till lägenheten. Inte nog med alla blommor så var jag tvungen att släpa hem en säck med jord, 20 tunga litrar. Men jag var smart! Innan jag åkte iväg så tänkte jag till lite....hur skall jag på ett smart och lättare sätt få hem allt från garaget? Jo, man tar en blå Ikeakasse, som alla svenssons är bekanta med, och lägger jordsäcken i och hänger den över axeln.
Jättesmart tyckte jag, tills min axel var på väg att gå ur led...bytte snabbt axel och lyckades halvspringa hem med kassen på ryggen. Och vad har vi lärt oss av detta? Två onda axlar senare...Ingenting!  Jag behöver dem ju ändå inte när jag ska plantera =)

Jag fick planterat alla påskliljor och krokusar, men 20 liter jord räckte tyvärr inte till alla mina penseér så nu måste jag konka hem ytterligare litrar med jord.
Men jag är inte dum nu heller...sambon och jag skall åka till Ikea i Bäckebol på lördag och vad är det som ligger tvärs över vägen där? Jo...PLANTAGEN...=)  J ska helt enkelt få hjälpa mig lite...hehe.

Man får väl passa på att köpa lite andra saker oxå när man får hjälp. Vi behöver en dynbox, ett fågelbad av cement (tungt), vattentunna mm. J kommer bli så glad när han får se min lilla shoppinglista, men den tar jag inte fram förrän på lördag så att han inte kan ändra sig!

Jag har påbörjat ett antal miniprojekt denna veckan och det är frustrerande att jag inte har kunnat slutföra ett enda en av dem!
Har påbörjat ett påskkort av en ny variant som min arbetskompis Anette visade mig. Det var lite kul att sitta och pilla med något nytt. Jag har suttit typ en kvart varje kväll innan jobbet och försökt att göra färdigt det men jag hinner ju inte. Tiden bara rusar iväg på kvällen och så får jag stressa till jobbet. Varför måste tiden alltid gå så fort när man har roligt?

Projekt att ta sig an under våren:

•  Fixa mina bokhyllor   -   påbörjat
•  Plantera färdigt penseérna och sätta lite lökar inför sommaren
•  Sätta upp tavlor i vardagsrummet och sovrummet
(köpa ramar först)
•  Göra klart mina påskkort
•  Storstädning av bilen
(usch vad tråkigt)

Jag hade tänkt att lägga upp lite bilder på mina planteringar men det får vänta tills efter jag har varit på Plantagen. Hinner inte nu för jag skall iväg till Anette och pyssla. Kanske lyckas jag göra färdigt påskkortet idag =)


RSS 2.0